Toegenomen gebruik van sportvoeding

In Nederland is de consumptie van sportvoeding de laatste tijd toegenomen. Vooral eiwitrepen zijn dit jaar populairder geworden, met een stijging van maar liefst 151% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast valt ook de groeiende afzet van lactosevrij eiwitpoeder op.

Bovenaan de lijst van toename in afzet staan de eiwitrepen en supplementen die door duursporters worden gebruikt. Ook worden er veel lactosevrije eiwitpoeders verkocht, wat vrij uniek is voor dit type product. Een lactosevrije eiwitshake is namelijk niet vanzelfsprekend, tenzij er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardig gefilterde instant whey isolaat. Deze vorm van eiwitpoeder is extra gezuiverd, waardoor het (bijna) geen lactose, vezels en vetten bevat.

Ouderen

Ouderen in Nederland maken ook graag gebruik van voedingssupplementen als onderdeel van hun streven naar een gezonde levensstijl. Vaak worden vitamines en mineralen, zoals vitamine D en calcium, aangeschaft om eventuele tekorten in het dieet aan te vullen. Daarnaast zijn specifieke supplementen, zoals eiwitpoeders voor spierontwikkeling, populair. De groeiende populariteit van voedingssupplementen getuigt van een toenemend bewustzijn van gezondheid en welzijn in Nederland. René van der Zel, oprichter van XXL Nutrition, benadrukt echter dat voedingssupplementen nooit een vervanging mogen zijn van gezonde voeding.

Records

Marktleider in voedingssupplementen in Nederland, XXL Nutrition, zag in januari dat alle records werden verbroken met meer dan 100.000 orders een omzet van boven de zeven miljoen. Vorig jaar groeiden deze organisatie al met 65%, en ook voor dit jaar wordt een forse toename verwacht. Het is te zien dat voedingssupplementen in allerlei leeftijdsgroepen populair zijn geworden.

Bron: XXL Nutrition