Taha opent in Utrecht

Het begon in zijn vaderland Egypte met de studie aardwetenschappen en de wens om af te studeren in Nederland. “Bij aankomst in Nederland bleek dat echter niet zo gemakkelijk. Ondernemend als ik ben, startte ik een horecabedrijf, stilzitten is niks voor mij. Het ondernemerschap beviel me goed maar ik miste iets. Daarom volgde ik verschillende opleidingen tot drogist.”

Met zijn papieren op zak maakt hij de overstap naar een filiaalbedrijf in de drogisterijwereld. In de tussentijd is zijn vrouw overgekomen en leidt het gezin een goed bestaan.

Persoonlijk advies

Met eenentwintig jaar ervaring op de teller blijft Taha dromen van een eigen drogisterij. “Ik oriënteerde me op een franchiseformule die servicegericht is, me de ruimte geeft om mijn advies richting klanten te verbreden en waar ik mijn eigen assortiment kan samenstellen. En dit vond ik bij DA. Want wat ik het allerbelangrijkste vind, is naar behoefte mijn klanten te advies geven en op maat gezondheidsproducten te leveren.”

Er passeren verschillende mogelijkheden: een nieuwe winkel starten, een combinatiewinkel met apotheek of supermarkt of een overname. En dan komt er een DA drogisterij in de verkoop, hartje centrum van de stad. Middenin een jonge, gerenoveerde wijk op het Willem van Noortplein pakt Taha zijn kans.

_x000D_
_x000D_

“Eindelijk mijn eigen winkel. In deze tijd werken banken moeilijk mee, zijn leveranciers voorzichtig en is ondernemen een ware kunst. Een uitdagende overnametraject dus. Met de bemiddeling van het acquistie- en expansieteam van DA en een tomeloze inzet is het toch gelukt. Tekeningen, een lichtplan en een warenindeling worden werkelijkheid.”

Feestelijk

Na een grondige verbouwing opent op 5 november de familie Taha opnieuw de deuren van DA Noortplein. Uiteraard niet met een groot feest in verband met de tweede coronagolf, maar wel met veel feestelijke aanbiedingen en lokale acties.