Sterke botten, soepele spieren

De producten uit de range van Synofit zijn echt afgestemd op de gewrichten. Maar vaak kreeg Synofit van consumenten de vraag of het ook goed zou kunnen werken voor de botten. 

_x000D_
_x000D_

“Het antwoord daarop is: nee”, zegt directeur marketing en verkoop René den Admirant. “Er is wel een kleine hoeveelheid Calcium en Vitamine D3 in Synofit Premium aanwezig, maar dat is te weinig.  Die consumentenvraag zette ons wel aan het denken. We zijn dus gaan kijken of we een product konden ontwikkelen ter ondersteuning van de botten. En dat is nu verkrijgbaar: Synofit Magnium – een unieke vloeibare formule voor het behoud van sterke botten en soepele spieren.”

_x000D_
_x000D_

Synofit Magnium wordt aangeboden in capsulevorm met vloeibare inhoud. De capsule is gemaakt van vis en is vrij van conserveermiddelen, aroma’s en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Er zitten 60 capsules in de verpakking; met een inname van twee capsules per dag is dat dus goed voor een maand.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Werkzaamheid

_x000D_
_x000D_

Hoe werkt Synofit Magnium? De belangrijkste bestanddelen zijn magnesium, calcium, vitamine K2-MK7 en vitamine D3. “In vloeibare vorm, en van een uitstekende kwaliteit”, zegt Den Admirant. “Zo is het calcium in Synofit Magnium 100% plantaardig en afkomstig van de rode alg (Lithothamnium calcareum), uit de zee bij IJsland. Die staat erom bekend van nature veel calcium te bevatten, goed voor de aanmaak van botten.” 

_x000D_
_x000D_

Synofit Magnium bevat ook vitamine K2-MK7 (menachinon-7). “Deze vitaminevorm, vooral afkomstig uit natto, speelt een rol bij de opname van calcium in het botweefsel en is goed voor het behoud van elastische bloedvaten”, aldus Den Admirant. “Daarnaast helpt magnesiumcitraat bij de aanmaak van bot en gaat het vermoeidheid tegen. Vitamine D tenslotte speelt een rol in de calciumhuishouding en is ook goed voor de spieren. Daarmee zijn de vier hoofdingrediënten allemaal goed voor het behoud van sterke botten en soepele spieren.”

_x000D_
_x000D_

Als extra ingrediënten zijn de vitaminen B2, B3 en B6 aan het product toegevoegd, vertelt Den Admirant. “Deze spelen een belangrijke rol als anti-oxidant, voor de vermindering van vermoeidheid en voor het activeren van de natuurlijke energie in het lichaam. Ook zijn vitamine B6 en magnesium goed voor de gemoedstoestand.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Adviesgesprek

_x000D_
_x000D_

Den Admirant wijst erop dat Synofit Magnium in het adviesgesprek met de consument een extra aanknopingspunt biedt: “Synofit Magnium is uniek omdat het een vloeibare formule is met de meest complete samenstelling voor de botten. Dat, en de hoge kwaliteit van de ingrediënten, zorgen ervoor dat Synofit Magnium zeer goed wordt opgenomen in het lichaam. Synofit Magnium werkt: de bovengenoemde nutriënten dragen bij aan het sterk en stevig houden van de botten.”

_x000D_
_x000D_

Ouderen, en dan met name vrouwen boven de 50, kunnen baat hebben bij het assortiment van Synofit, zegt Den Admirant. “Voor deze groep is Synofit Magnium sowieso een goede keus.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Advies aan consument

_x000D_
_x000D_

Den Admirant raadt drogisten wel aan om in het adviesgesprek met de consument te controleren of deze wellicht een coumarinederivaat gebruikt, een anti-stollingsmiddel zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. “In dat geval kunt u de consument beter doorverwijzen naar een huisarts of apotheker”, zegt Den Admirant. “Ook is het belangrijk dat de consument met de huisarts of apotheker overlegt als ze het product wil gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is beter om Synofit Magnium niet met een bepaald type bloedverdunners te gebruiken, de coumarinederivaten. Aan de andere kant heeft Synofit Magnium geen invloed op de rijvaardigheid en is er geen suiker aan toegevoegd.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Schappositie

_x000D_
_x000D_

Er zijn al veel producten ter ondersteuning van gewrichten. Dus waarom Synofit opnemen? “Synofit Premium bevat curcumine en zwarte-besblad, en is de meest complete gewrichtenkuur die momenteel in Nederland verkrijgbaar is”, zegt Den Admirant. “Het heeft een hoge marge en vanwege de invloed zal ook het percentage herhalingsaankopen hoog liggen. Met de aanvulling van Synofit Magnium breid je uit naar de ondersteuning van de botten. Synofit Premium moet je dus als geheel positioneren in het schap voor gewrichten en spieren – bij supplementen als curcumine en groenlipmossel. De Synofit Gewrichtsgel plaats je bij de andere gelproducten. Synofit Magnium kan beter gepositioneerd worden bij producten voor het behoud van sterke botten, zoals calcium-, magnesium-, vitamine D- en vitamine K2-producten.”

_x000D_