Omzet Action groeit in 2022 met 30 procent

Over  2022 behaalde Action in Europa een netto-omzet van €8,9 miljard, een groei van 30% in vergelijking met 2021. Wanneer alleen wordt gekeken naar winkels die al langer dan een jaar open waren, gingen de verkopen met dik 18 procent omhoog.  Afgelopen jaar zijn 280 winkels toegevoegd tot 2.263 winkels in totaal.

De loyaliteit aan het merk en assortiment van Action ligt mede aan de basis van een hoger aantal transacties en een toegenomen bezoekfrequentie van klanten die regelmatig winkelen bij Action. Deze namen met enkele procenten toe op jaarbasis, met name in de grotere landen waar Action al langer actief is. Het aantal Action-winkels in Europa nam met 280 toe tot 2.263. Hajir Hajji, CEO van Action: “Action heeft steeds meer trouwe klanten door heel Europa. In een jaar dat we de koopkracht zagen dalen en prijzen zagen stijgen, waarderen onze klanten de samenstelling van ons assortiment, de kwaliteit, lage prijzen en sfeer in de winkel. Daar besteden we met onze teams veel aandacht aan. We zagen trouwe klanten dan ook vaker terug in de winkel, ook omdat zij voor de dagelijkse boodschappen zoals wasmiddel, toiletpapier en huishoudelijke artikelen bij ons veel meer waar voor hun geld krijgen.”

Meer in woonwijken

In 2022 voegde Action 280 nieuwe winkels toe, tegen 267 in 2021. Action kiest vaak voor locaties net buiten de binnensteden, in de wijken en buurten van grotere en kleinere steden. Hajji: “In 2022 openden we weer in hoog tempo winkels in Europa – waarvan 42 steden die nieuw waren voor Action. In grotere steden waar we al winkels hadden, zoals Parijs, Wenen, Warschau en Praag, breidden we onze aanwezigheid uit. Waar we komen worden we vanaf de start verwelkomd door de gemeenschap. Lokale overheden en bewoners zien de impact van de komst van een Action-winkel. Met onze relevante formule komen ook nieuwe banen en nieuwe levendigheid. Action heeft hiermee ook een sociale functie midden in de buurten van Lyon tot Krakow en van Dordrecht tot binnenkort ook in Bratislava.” In maart 2023 opent Action haar eerste winkel in de hoofdstad van Slowakije.