NPN publiceert gebruiksadvies melatonine

Melatoninesupplementen zijn bedoeld om te gebruiken gedurende korte periodes. Een dosering van minimaal 1 mg melatonine helpt om sneller in slaap te vallen, bijvoorbeeld in een drukke periode. Ook is melatonine effectief bij een jetlag bij een dosering van minimaal 0,5 mg melatonine.

_x000D_
_x000D_

Beide effecten zijn bewezen geacht volgens de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA en opgenomen in de Europese Claimsverordening. De effecten mogen vermeld worden op de verpakking van producten met melatonine. Het advies van EFSA is om melatonine vlak voor het slapen gaan in te nemen. Dit zorgt voor een piek van melatonine in je bloed, wat helpt bij het sneller in slaap vallen. Tegenwoordig zijn er ook time-release melatonine supplementen op de markt, waarbij gedurende de nacht melatonine wordt afgegeven.

_x000D_
_x000D_

NPN raadt gebruik van melatonine af aan kinderen onder de 12 jaar, tenzij anders geadviseerd door een zorgprofessional.

_x000D_
_x000D_

NPN adviseert alle producenten en leveranciers van melatoninesupplementen om het gebruiksadvies van NPN over te nemen in reclame-uitingen en op verpakkingen, om zo veilig gebruik van voedingssupplementen met melatonine te stimuleren. U vindt het gebruiksadvies van NPN HIER>>

_x000D_