‘Nieuwe omzetdrijver in wondverzorging’

Dettol Med Wondspray is de nieuwste uitbreiding van de range onder het merk Dettol. Dettol Med Wondspray wordt gebruikt ter preventie van infectie bij oppervlaktewondjes, zoals sneetjes, schaaf-, valwondjes. "We hebben allemaal wel eens te maken met kleine oppervlaktewondjes, en de verzorging daarvan", zegt Cris Pessemier, Head of Regulatory Affairs bij Reckitt Benckiser Health: "Hygiëne is belangrijk bij de behandeling van wonden, want op je huid zitten altijd bacteriën die, wanneer de huid beschadigd wordt, naar binnen willen. Daarom moet je wondjes ontsmetten. Iedereen spoelt of veegt een wondje zichtbaar schoon en plakt er dan een pleister op, maar het wondje ontsmetten: daar moeten mensen soms nog aan wennen."

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Volgend niveau

_x000D_
_x000D_

Dettol Med Wondspray is de laatste nieuwe toevoeging aan de Dettol range. Wat is er zo nieuw, anders of beter aan? "Vroeger werden wondjes ontsmet met alcohol", zegt Pessemier. "Dat kan in geval van nood nog steeds, maar het geeft wel een branderig gevoel en kan irritatie van wonden veroorzaken – vooral bij kinderen. Een andere optie is jodium: dat geeft geen branderig gevoel maar kan wel allergische reacties uitlokken en je moet uitkijken voor vlekken op je huid of kleding. Het volgende niveau is de wondspray. Een werkzame stof ontwikkeld in een oplossing die gesprayd kan worden. Het brandt niet en irriteert niet, en de kans op een bijwerking of allergische reactie is miniem. Daarom mag het zelfs gebruikt worden door zwangere en lacterende vrouwen en kinderen vanaf 1 jaar. Bijkomend voordeel: het is kleurloos, dus het geeft geen vlekken op je huid of kleding."

_x000D_
_x000D_

Toch zitten er wel restricties in het gebruik, zegt hij: "Het is een zelfzorgproduct dat je niet ongelimiteerd mag gebruiken. Dettol Med Wondspray heeft een bepaalde concentratie werkzame stof die via de huid wordt geabsorbeerd. De bijsluiter zegt dat je er maximaal 4 wonden per dag mee mag behandelen. Daarboven kan het, maar dan wel onder dokterstoezicht."

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Top of mind

_x000D_
_x000D_

Met Dettol Med Wondspray bouwt Reckitt Benckiser Health verder aan het imago en de positie van het merk Dettol. "Het zeer sterk reinigend vermogen is de basis waarop we hebben voortgebouwd", vertelt key account manager Robbert Kleiren. "We hebben de range de afgelopen vijf jaar uitgebreid met handzepen en allesreinigers, een badkamer- en keukenspray, reinigingsdoekjes, een wasmachinereiniger en een wasmiddeltoevoeging. Daarnaast hebben we fors geïnvesteerd in media-uitingen. Tot slot hebben we ervoor gezorgd dat Dettol bij het winkelpersoneel meer top of mind is als merk dat een brede range aan goede oplossingen biedt: zij adviseren sneller Dettol vanuit dat perspectief. Daarmee is het merk Dettol veel meer geladen en in de hele breedte superhard gegroeid. De Nederlander herkent Dettol en daar lift Dettol Wondspray nu op mee."

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Schap

_x000D_
_x000D_

Als het aan Reckitt Benckiser ligt, worden de Dettol-producten echter niet “en bloc” in het schap gepresenteerd, maar gesegmenteerd naar de customer journey. “Je plaatst een product waar de consument zijn keuze maakt. Moet er een wond ontsmet worden, dan zullen ze direct richting een wondschap gaan", vertelt Kleiren. "We spreken verder de retailer en het hoofdkantoor aan met pure informatie: we laten zien wat de kenmerken en USP's zijn, we bieden cursussen aan, maar gaan ook heel pro-actief om met schapmaterialen om de shopper in de winkel te helpen in zijn keuze."

_x000D_
_x000D_

Reckitt Benckiser gaat de komende tijd vooral het online communicatietraject actiever inschakelen, zegt Kleiren: "Niet zozeer omdat we dan een jonger publiek kunnen aanspreken, maar vanwege het 'dokter Google'-effect: als mensen ergens last van hebben, dan wordt tegenwoordig eerst het internet geraadpleegd. We willen dat mensen bekend raken met dit product." 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Omzetdrijver

_x000D_
_x000D_

Welke mogelijkheden biedt Dettol Med Wondspray aan drogisten?

_x000D_
_x000D_

"Hier liggen zeker kansen, want wondontsmetting is bij uitstek een oplossing-gedreven segment", meent Kleiren. "Als UAD-product biedt dit een uitgelezen kans voor drogisterijen. Wondspray wordt steeds populairder, maar is op dit moment nog niet overal verkrijgbaar. Terwijl het wel een oplossing kan zijn en ook waarde toevoegt. Want de aankoopwaarde ligt wel hoger."
_x000D_
Dat laatste is essentieel, weet hij: "Dettol is niet zomaar een wondschoonmaakmiddel of een wondontsmetter: het biedt echt meerwaarde, voor zowel de consument als de retailer. Dat is voor een drogist erg belangrijk om te weten, want die is altijd op zoek naar waardeverhogende producten, naar omzetdrijvers."

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Pijplijn

_x000D_
_x000D_

Deze categorie kent vrij weinig innovatie. Is met Dettol Med Wondspray een nieuwe weg van innovatie ingeslagen? Kan de drogist de komende tijd nog meer verwachten? Bijvoorbeeld een kindervariant?

_x000D_
_x000D_

"Als merk is Dettol al gefocust op jonge gezinnen. We gaan ook niet voor schaafwondjes en snijwondjes verschillende wondsprays ontwikkelen: dit product dekt een hele range van toepassingen af. Maar dat wil niet zeggen dat er dus niks mogelijk is. Er zitten al nieuwe projecten in de pijplijn. Dus ik kan je op 'n briefje geven dat je meer introducties van Dettol kunt verwachten!"

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_