Jaar vol innovaties

Dit jaar heeft Louis Widmer zijn assortiment uitgebreid met een viertal introducties: Douchecrème, Sun Gel 30, L’Eau de Peau en een nieuwe verpakking voor de nachtverzorgingslijn.

_x000D_
_x000D_

Leyting: “Onze producten worden in nauwe samenwerking met dermatologen ontwikkeld en vervaardigd. Zo zijn wij voortdurend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en worden moderne middelen ingezet bij het vervaardigen van nieuwe producten en het verbeteren van de bestaande producten. Daardoor kunnen we garanderen dat alle producten voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit, doeltreffendheid en huidtolerantie.” 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Douchecrème

_x000D_
_x000D_

In januari introduceerde Louis Widmer de zachte en verfrissende Douchecrème, “een toegevoegde waarde binnen het Louis Widmer Body-assortiment”, aldus Leyting. “De Louis Widmer Douchecrème bevat een evenwichtige samenstelling van vijf extra milde tensio-actieve bestanddelen. De hervettende bestanddelen, op plantaardige basis, zijn niet-comedogeen en voorkomen uitdroging. De pH-waarde van de crème stemt overeen met die van de huid, waardoor deze zeer geschikt is voor de normale tot droge huid. Een fantastisch product voor de consument die iedere dag doucht.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Sun Gel 30

_x000D_
_x000D_

De tweede introductie van dit jaar is de Sun Gel 30: Louis Widmer introduceerde in maart deze lichte, niet vette (lipidevrije) zonnebescherming zonder emulgatoren en alcohol. “De ideale zonnebescherming voor de vette huid en uitermate geschikt voor mensen met een zonneallergie (Mallorca-acne)”, aldus Leyting. “Zonneallergie ontstaat onder meer door het gebruik van een te vette crème met emulgatoren in combinatie met UV-stralen. Dat kan voorkomen worden door het gebruik van een Sun Gel zonder vetten/ lipiden en zonder emulgatoren.”
_x000D_
Vanwege het risico op huidkanker wordt zonnebescherming met hoge en zeer hoge beschermingsfactoren geadviseerd. Leyting: “In een vetvrije gel kwamen wij destijds niet verder dan zonnefactor 15. Wij hebben er echt werk van gemaakt, en nu kunnen wij dus een Sun Gel met factor 30 aan ons assortiment zonnebescherming toevoegen. Daar zijn wij jaren mee bezig geweest, want we doen het niet zomaar: het is uitvoerig getest en heeft een bewezen werkzaamheid.” 

_x000D_
_x000D_

Het product wordt aangeboden met en zonder parfum. 

_x000D_
_x000D_

“Wel anders dan in het verleden”, merkt Leyting op. “De geparfumeerde versie ruikt nog aangenamer – ook daar gaan we een stapje verder dan mensen van ons gewend waren.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_


_x000D_
L’Eau de Peau

_x000D_
_x000D_

Sinds april heeft Louis Widmer ook exclusieve geuren met een belangrijke USP: allergeenvrij.*)
_x000D_
Leyting: “Het was onze missie om ons allergeenvrije productaanbod uit te breiden op een markt waar dit momenteel nog niet gebruikelijk is. Daarmee hebben wij een allergeenvrije parfum willen creëren! Geen eenvoudige missie: de toepassing en de realisatie bleken complex en moeilijk te concretiseren. De samenstelling van een parfum vraagt namelijk traditiegetrouw om talrijke essentiële etherische oliën en extracten van aromatische planten, die allergieën kunnen veroorzaken. Wij hebben met de beste parfumeurs ter wereld samengewerkt en onder de leiding van een uitstekende parfumontwikkelaar een uitzonderlijke parfumlijn vervaardigd.” 

_x000D_
_x000D_

De nieuwe parfums van Louis Widmer bevatten geen van de 26 allergene bestanddelen die in de klassieke parfumerie worden gebruikt en allergieën kunnen veroorzaken.

_x000D_
_x000D_

“Ook hier onderscheiden wij ons op basis van optimale huidverdraagzaamheid. Uitermate geschikt voor mensen met een parfumallergie: eindelijk zijn er nu geuren die zij op hun huid kunnen (ver)dragen.”

_x000D_
_x000D_

*) Zonder parfumallergenen, in overeenstemming met de vereisten van EG-verordening nr. 1223/2009, bijlage III.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Nachtverzorgingslijn

_x000D_
_x000D_

En tot slot wordt vanaf juni de nachtverzorgingslijn in een nieuwe aantrekkelijke verpakking geïntroduceerd. “Crème Nutritive, Crème Vitalisante en Pro-Active Cream Light krijgen een nieuwe verpakking waardoor er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de productlijnen Dag- en Nachtverzorging”, zegt Leyting. “Zo herkent de consument nog sneller de producten op het schap.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Meer weten over Louis Widmer? Bezoek onze partnerpagina.

_x000D_