Huidveroudering zelf aanpakken

Rimpels, kraaienpootjes en ouderdomsvlekken zijn tekenen van huidveroudering die we liever vermijden. We kunnen dit zelf afremmen. Er zijn daartoe genoeg praktische stappen die genomen kunnen worden om huidveroudering tegen te gaan en de huid gezond te houden.

Hoewel huidveroudering een natuurlijk proces is, zijn er factoren die het kunnen versnellen. Blootstelling aan UV-stralen, roken, alcohol, luchtvervuiling en stress spelen hierbij een rol. Naarmate we ouder worden, verandert de huid van kleur, textuur en functies. Blootstelling aan de zon kan bijvoorbeeld leiden tot solaire elastose, waarbij elastine in de huid afbreekt en de huid een gelige gloed krijgt.

Tips tegen huidveroudering

 1. 1. Hydrateer je huid: Een goed gehydrateerde huid oogt voller en stralender. Gebruik een hydraterend serum met bijvoorbeeld hyaluronzuur, zoals het Tweefasig Serum Olie-in-Serum van Louis Widmer.

  2. Zonbescherming: Bescherm je huid altijd tegen de zon, ook in de winter, met voldoende zonnebrandcrème.

  3. Gezonde voeding: Kies voeding rijk aan vitamines zoals A, B3, C, en E, evenals zink en koper. Antioxidantrijke voedingsmiddelen helpen de huid te beschermen.

  4. Ontspan: Stress heeft invloed op je huid, dus neem tijd voor ontspanning en rust.

  5. Kies de juiste producten: Gebruik huidverzorgingsproducten die rimpels verzachten en de elasticiteit verbeteren, zoals het Intensief Anti-Ageing Tweefasig Serum Olie-in-Serum.

  6. Beperk alcoholconsumptie: Matig of vermijd alcohol, omdat het negatieve effecten kan hebben op de conditie van je huid.

  7. Slaap voldoende: Een gezond slaapritme is essentieel voor een stralende huid. De Intensief Anti-Ageing-lijn van Louis Widmer biedt producten zoals de Oogomtrekgel en Rijke Dagcrème UV 30 om de huid te ondersteunen.

Door deze stappen te volgen, kun je zelf actief bijdragen aan het tegengaan van huidveroudering. Neem de tijd voor je huid en geniet van een stralende, gezonde uitstraling!

Bron: gezondnu.nl