“Eindelijk een natuurlijke oplossing voor vaginale verzorging”

Voor de verzorging van de vagina bestonden er tot voor kort geen natuurlijke verzorgingsproducten in Nederland. Tot 2013: toen introduceerde importeur A Healthy Body de range Cydonia – een puur natuurlijk merk gebaseerd op etherische oliën van kruiden en planten, met onder meer een vaginale verzorgingslijn die bestaat uit drie vaginaal-zetpillen, alle op basis van aromatherapie: Vaginor Plus, Ravensara en Vijf Plantenextracten.

_x000D_
_x000D_

Vaginor Plus stimuleert met Australische Tea Tree-olie het eigen afweersysteem en Ravensara bevat een combinatie van etherische oliën van verschillende planten, waarvan Ravensara-olie het hoofdbestanddeel is. Beide producten ondersteunen de lokale immuniteit van de vagina voor de reiniging van de vagina. Vijf Plantenextracten helpt bij de verzorging van een (droge) vagina, ook als die samenhangt met bijvoorbeeld de menopauze.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

In balans

_x000D_
_x000D_

Je zou denken dat er, met de groeiende aandacht voor intieme hygiëne, inmiddels al een groot aanbod voorhanden is. Maar dat is niet zo, zegt paramedisch orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut Loes van der Wolf. “Onze tanden poetsen we regelmatig, maar ‘down under’ hebben we er geen idee van hoe we de vaginale flora van de vrouw goed kunnen ondersteunen. We doen er zo truttig over. Terwijl vaginale flora heel kwetsbaar is. Zwangerschappen en de maandelijkse menstruatie kosten het vrouwenlichaam veel energie. Maar ook tijdens de overgang en daarna moet de vaginale flora in goede balans worden gehouden. Ik ben er een groot voorstander van dat vrouwen de vaginale verzorging als een dagelijkse praktijk gaan zien.” 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Natuurlijk

_x000D_
_x000D_

Ondanks de groeiende aandacht voor intieme hygiëne zijn vrouwen vaak nog niet zover dat ze direct naar hun drogist stappen als ze een probleem ervaren, merkt Nadine van den Hazelkamp, drogist in Deest. “Veel vrouwen gaan eerst naar de huisarts of gynaecoloog, maar die zegt vaak dat ze het probleem in de gaten moeten houden en denken dan: klaar is kees. Maar er is meer aan te doen, daarom verwijs ik vrouwen vaak naar een vrouwenpolikliniek.”

_x000D_
_x000D_

Anja van Woerdekom, Care for Women verpleegkundige en oprichtster van Anja van Woerdekom, Care for Women verpleegkundige en oprichtster van Care for Women-praktijk De Hoofdzuster: “Wij kijken op basis van een uitgebreide intake wat iemand echt nodig heeft. Denk daarbij vooral aan lifestyle en voeding, maar je neemt ook zaken als controle en preventie mee. En dan kijk je: wat kun je naast hormonen aanbieden? Want sommige vrouwen willen of mogen dat niet. Je zoekt dan iets dat echt helpt – en zo kwamen wij uit op Cydonia.”

_x000D_
_x000D_

Van der Wolf snapt wel dat vrouwen liever voor een natuurlijk alternatief kiezen. “Vrouwen reageren vaak veel beter op natuurlijke producten dan op medicijnen. Cydonia sluit daarom goed aan op de werking van het vrouwenlichaam en haar hormoonstelsel.”

_x000D_
_x000D_

“Vrouwenklachten met reguliere middelen oplossen, dat is water naar de zee dragen”, meent Van den Hazelkamp. “Daarom zoek ik altijd naar speciale oplossingen. Maar er worden ook veel producten aangeboden waar ik geen vertrouwen in heb. Bij de vrouwenpoli die ik ken, adviseerden ze Cydonia. Dat zei mij genoeg: als de vrouwenpoli enthousiast is, dan hoef ik niet meer te twijfelen.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Resultaten

_x000D_
_x000D_

De resultaten spreken voor zich, meent Van Woerdekom. “Niet dat ik het dagelijks hoef te adviseren, maar de vrouwen die Cydonia gebruiken, zijn er erg tevreden over. Ik heb vrouwen met een afwijkend uitstrijkje die na gebruik van Cydonia weer in balans zijn gekomen. En dan is het een groot pluspunt dat dit een puur natuurlijk product is, want het is altijd beter om een natuurlijk product te gebruiken in plaats van iets op basis van hormonen.” 

_x000D_
_x000D_

“Vaginale testpillen testen kwamen tot nu toe bijna nooit goed uit de bus”, merkt Van der Wolf op. “Maar de drie producten van Cydonia hebben hun eigen toepassingen en werken erg mooi.”

_x000D_
_x000D_

Van den Hazelkamp is ook enthousiast: “Dit is geen snelloper, maar de omzet groeit. Het gaat er bij dit soort producten vooral om dat je mensen adviseert. Doe je dat goed, dan heb je klanten voor het leven.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

A Healthy Body

_x000D_
_x000D_

Cydonia wordt in Nederland vertegenwoordigd door A Healthy Body, dat zich specialiseert in de import en distributie van natuurlijke producten voor de verzorging van huid en lichaam. Sinds maart 2013 is A Healthy Body de exclusieve aanbieder van Cydonia Phytopharmaceuticals in Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. In de toekomst wordt het assortiment aan producten van Cydonia verder uitgebreid.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Zie voor meer informatie ook de partnerpagina van A Healthy Body. Die vindt u HIER>>

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Bij de foto's: Lejla Barakovic-Pasalic in de fabriek waar Cydonia Phytopharmaceuticals wordt geproduceerd. Daar overhandigde zij ook het boek van Barbara Havenith 'Hormoonbalans voor vrouwen' aan Nihad Hadzibegic, eigenaar van Cydonia Phytopharmaceuticals.
_x000D_
 

_x000D_
_x000D_

Met vriendelijke groeten,
_x000D_
 

_x000D_
_x000D_

Lejla Barakovic-Pasalic

_x000D_