Drie supplementen tegen haaruitval

In de voortdurende strijd tegen haarverlies hebben experts drie krachtige wapens erkend die het meest effectief zijn gebleken. Voor veel mensen is het een bekend gevecht: hoe behoud je die weelderige lokken terwijl de tijd en stress hun tol eisen? Drie supplementen die gewoon bij de drogist verkrijgbaar zijn kunnen het haar sterker maken.

Vitamine D

Niet alleen voor zonnige dagen en sterke botten! Vitamine D speelt ook een cruciale rol in de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Onderzoek heeft aangetoond dat sommige gevallen van haarverlies bij vrouwen verband houden met een tekort aan deze vitamine. Dus, check die vitamine D-spiegel en vul aan met voeding rijk aan deze stof, zoals vette vis, eieren en vlees. Als dat niet haalbaar is, bieden vitamine D-supplementen een handige oplossing.

Biotine

Ook bekend als vitamine H of B8, is biotine een waardevolle toevoeging aan haarproducten. Het bevordert de bloedcirculatie naar de hoofdhuid en stimuleert zo de haargroei. Een tekort aan biotine kan logischerwijs leiden tot haarverlies, dus zorg ervoor dat je genoeg eieren, lever, melk, noten en pinda’s binnenkrijgt. Als dat niet lukt, zijn er supplementen verkrijgbaar om bij te springen. Maar belangrijk om te onthouden: het is geen aanvulling en geen vervanging!

Pompoenpitolie

Een minder bekend maar krachtig wapen in de strijd tegen haaruitval is pompoenpitolie. Recente studies hebben aangetoond dat dit supplement effectief is bij het tegengaan van dunner wordend haar. Je kunt de olie rechtstreeks op je haar aanbrengen of het gebruiken bij het koken. Voor degenen die liever een handig tabletje slikken, zijn er supplementen met hoge concentraties pompoenpitolie beschikbaar. En bonus: pompoenpitolie is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je algehele gezondheid!

Bron: beaumonde.nl