DA zet in op fit en vitaal tijdens Huishoudbeurs

DA is zichtbaar aanwezig op de Huishoudbeurs, met een stand in Wendy’s Wereld, die wordt gedeeld met producent Just2BFit. Niet alleen dat: ook worden bekende ex-sporters en gezondheidsexperts geïnterviewd tijdens ‘De Thee van Tom’.

Op de Huishoudbeurs van 18 tot en met 24 februari is van de drogisterijorganisaties in ieder geval DA vertegenwoordigd. Onder de titel ‘Fit en Vitaal’ wil DA mensen stimuleren om fit en vitaal te blijven. Daartoe schuiven in het theater van Wendy’s Wereld elke dag interessante sprekers aan om te vertellen over een gezonde levensstijl.

‘Preventie wordt in de toekomst steeds belangrijker’, zegt Ruud van Munster, directeur van DA. Het is een belangrijk thema voor DA: het stimuleren van een gezonde leefstijl. ‘In het merendeel van onze winkels is het bijvoorbeeld mogelijk om de DA Gezondheidscheck te doen, waarmee we iemands bloeddruk, cholesterol en glucose kunnen meten’, aldus Van Munster. ‘Dat zijn belangrijke waarden om te weten en om te voorkomen dat je in de toekomst ziek wordt. Want veel mensen in Nederland hebben last van welvaartsziekten als diabetes of een hoge bloeddruk, maar dit preventief checken is bij huisartsen vrijwel onmogelijk omdat die zo druk zijn; mensen komen pas in de zorg terecht als er iets mis is. Toch zal preventie in de toekomst steeds belangrijker moeten worden om de kosten voor de zorg onder controle te houden.’

Partners

DA deelt de stand met de nieuwe partner Just2BFit. Tijdens de beurs worden namelijk de nieuwe vegan en duurzaam geproduceerde producten van Just2BFit Sport geïntroduceerd. Vanaf week 9 zullen in de 237 winkels van DA verschillende gezondheidsproducten te koop zijn die Just2BFit Sport samen met DSM ontwikkelde: twee verschillende soorten vegan en duurzaam geproduceerde proteïnerepen en Energie Fruitgummies (met 92,7% fruit, vitaminen en cafeïne) en vijftig Fit & Vitaal gidsen. De lancering vindt plaats tijdens de Huishoudbeurs.

De Thee van Tom

Elke dag ontvangt Tom Wildenburg van DA in het theater van Wendy’s Wereld interessante gasten die op de thee komen en vertellen over een gezonde leefstijl. Zo treden, met dank aan Just2BFit, de topsporters als Yvonne van Gennip, Leontine van Moorsel en Hein Vergeer op in het theater en zal ook Wendy zelf aanwezig zijn. Tussen 14.30 en 15.00 uur zal Tom van DA elke dag zijn gasten interviewen. Van bekende Nederlanders tot de deskundigen van DA, zoals Ruud van Munster, Lotte Trampe en, Wendy de Kort, Natasja Pruisschen, Esther Oosterwegel, Michiel Maartens en Herma Huygen. Met een interactie uit de zaal worden de gasten getriggerd om feiten en fabels te duiden, om tips en ervaringen te delen, en de kijkers te trakteren op hun ‘kant van het verhaal’. De show is live en wordt vooraf aangekondigd via de (social) media van J2BF en DA.