Creatieve stempel helpt kinderen regelmatig handen te wassen

Onder het motto: ‘stempelen-wassen-beschermen’ wordt ’s morgens direct na het opstaan ​​een afdruk van de “Protect Kids Stamp” op de rug van de hand en/of in de hand van het kind aangebracht. Het opdrukmotief in de vorm van een ‘virusmonster’ is bedoeld om kinderen te motiveren om op speelse wijze de hele dag door regelmatig hun handen te wassen. Wanneer alles goed is gedaan, is de afdruk ’s avonds niet meer zichtbaar, want na ongeveer 5 wasbeurten is het helemaal afgewassen.

Speciale situaties

“In tijden van de COVID-19-crisis is het vooral belangrijk om te spreken over correcte preventie, adequate beschermingsmaatregelen en hygiëne. Regelmatig en correct handen wassen is bijzonder relevant omdat de meeste infectieziekten via de handen worden overgedragen. Om dit kinderspel te maken, zijn nieuwe creatieve ideeën nodig, die ouders helpen om de jongsten onder ons op een aansprekende manier te motiveren en te inspireren. Het productidee van de Protect Kids Stamp is binnen een paar weken ontwikkeld en zou belangrijke ondersteuning moeten bieden”, zegt Jacques Ahn, algemeen directeur van COLOP Arts & Crafts.

Voor wie?

De stempel is bedoeld voor gezinnen, kinderen en iedereen die door middel van een eenvoudig en creatief idee herinnerd moet worden aan het regelmatig wassen van de handen om het risico op infectie verder te verminderen. “Het gebruik van de Protect Kids Stamp is natuurlijk geen vervanging voor alle andere aanbevolen maatregelen om jezelf en je medemensen te beschermen, maar een praktische en speelse ondersteuning.”

De Protect Kids Stamp wordt geproduceerd in de hoofdfabriek in Wels (Oostenrijk) of, afhankelijk van het model, ook op de tweede productielocatie in Tsjechië, wat korte, snelle en zekere leveringsroutes garandeert.

Elke Protect Kids Stamp wordt geleverd met een dermatologisch gecertificeerde stempelinkt. Er wordt een stempelinkt gebruikt die onschadelijk is voor de huid. Elke stempel kan tot ongeveer 3.000 afdrukken maken of, in het geval van 5-6 dagelijkse afdrukken, ongeveer 500 dagen.

Antibacteriële bescherming

De Microban-technologie die in elke stempel is verwerkt, biedt de Protect Kids Stamp”bescherming tegen schadelijke microben en remt de groei van bacteriën gedurende de hele levensduur van de stempel. Omdat Microban al tijdens de productie is verwerkt, blijft de bescherming waterdicht en beschermd tegen slijtage. Microban helpt echter niet tegen virussen of hun verspreiding.