Bezoekerscentrum A.Vogel opent deuren voor pure plantenkrachtervaring

Op 1 mei verwelkomt A.Vogel bezoekers in hun sprankelende nieuwe bezoekerscentrum, gelegen te midden van de weelderige A.Vogel tuinen op de prachtige Veluwe. Dit centrum, de poort naar de grootste en meest kleurrijke kruidentuin van Nederland, belooft een ervaring waar plantenkracht tot leven komt, waar men de natuur werkelijk kan proeven, ruiken, en voelen. Voor de eerste 100 bezoekers heeft A.Vogel een speciale verrassing in petto.

A.Vogel Bezoekerscentrum

In dit nieuwe centrum staat de kracht van de natuur centraal, waar bezoekers het verhaal van de A.Vogel tuinen kunnen ervaren via zintuiglijke prikkels van zien, horen, voelen en proeven. Voordat men de tuinen betreedt, krijgt men al een kijkje in de wereld van de kruiden en de verwerking van verse planten in A.Vogel producten. Hier leert men bijvoorbeeld hoe een Echinaceazaadje transformeert tot een Echinaforce product en kan men genieten van de tuinenfilm.  Het A.Vogel Bezoekerscentrum is geopend van mei tot en met oktober, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van feestdagen.

A.Vogel Tuinen

Volg de boeiende audiotour en ontdek de geheimen van de A.Vogel tuinen terwijl je omringd bent door de prachtige natuur op het eeuwenoude landgoed Zwaluwenburg. Bezoekers worden uitgenodigd om de schoenen uit te trekken en het nieuwe blotevoetenpad te betreden. Voel het gras, de boomstammen, en de kiezels onder je voeten, met als ultieme ervaring een wandeling door het moeras. Tussendoor kunnen bezoekers genieten van de insectentuin en proeven van de natuurlijke lekkernijen in de Pluk- en Smultuin. Na deze ontdekkingsreis kunnen bezoekers terugkeren naar het A.Vogel Bezoekerscentrum voor een kopje heerlijke kruidenthee, bereid met verse kruiden die ze zelf hebben geplukt.

De A.Vogel tuinen zijn het hele jaar door te bewonderen op het adres ’t Harde, Eperweg 3-5. Hier groeien de kruiden en planten die verwerkt worden in de A.Vogel producten, allemaal op ecologische wijze geteeld, zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Jaarlijks oogst A.Vogel zo’n 50.000 kilo planten, die binnen twee uur na het plukken vers verwerkt worden in de fabriek, op slechts 5 km afstand. Zo blijven de actieve werkstoffen optimaal behouden.