App detecteert chronische ziektes en helpt bij obesitas

Healsens, een startup op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft een gezondheidsapp gelanceerd om leeftijdsgerelateerde ziektes te detecteren en te helpen bij obesitas.

De applicatie van Healsens omvat screening op 22 van de meestvoorkomende chronische ziekten, waaronder depressie en zelfmoordrisico, chronische nierziekten, en hart- en vaatziekten. De app houdt rekening met de risicogroep waartoe gebruikers behoren en geeft persoonlijke aanbevelingen voor het verbeteren van de gezondheid.
Er is een taille-heupcalculator om vetophopingen rond de taille in te schatten. Op basis van deze berekeningen wordt het risico op metabool syndroom en diabetes vastgesteld.
Met de app streeft het Hoofddorpse bedrijf ernaar om het bewustzijn rond gezondheid te vergroten en vroegtijdige detectie van leeftijdsgerelateerde ziekten te bevorderen.
Volgens Healsens hebben mensen recht op informatie over hun persoonlijke gezondheidsrisico’s en wat ze nu kunnen doen om chronische ziekten, met al hun complicaties, in de toekomst te voorkomen.

Gepersonaliseerd

Healsens pakt twee belangrijke problemen aan: het gebrek aan bewustzijn rond potentiële medische aandoeningen en een trage detectie van ziektes. De applicatie biedt gepersonaliseerde screenings, houdt rekening met analyseresultaten, en geeft inzicht in persoonlijke gewoonten en erfelijke risicofactoren. Ook streeft de app ernaar om gebruikers proactieve stappen te laten zetten om chronische ziekten te voorkomen.
“Ons doel is om de fysieke leeftijd van gebruikers te verlagen en obesitasproblemen te voorkomen of aan te pakken”, zegt CEO en medeoprichter Hanna Barzakouskaya van Healsens. “Onze applicatie is ontworpen om patiënten te begeleiden gedurende het verouderingsproces, waarbij hun gezondheid behouden blijft.”
Healsens heeft al bewezen resultaten voor patiënten die last hebben van ernstig overgewicht en diabetes.

Deel van verzekering

De app is oorspronkelijk ontwikkeld om de gezondheid te bevorderen en vertragingen in het diagnosticeren van chronische ziektes te verminderen. Er is nu een partnership gesloten met twee vooraanstaande laboratoria in Nederland, waardoor screenings beschikbaar zijn in Nederlandse ziekenhuizen. Het bedrijf is van plan om een integraal onderdeel te worden van verzekeringspolissen, met als doel zowel economische voordelen als verbetering van de gezondheid van hun klanten te realiseren.