‘Alles voor in het slipje bij elkaar’

Maandverband, de tampons, intieme hygiëne, incontinentie: wat hoort allemaal bij elkaar? Die vraag stelden we vrouwen in Nederland. Hun antwoord: maak onderscheid tussen wassen en behandelen… maar zet het wél bij elkaar in het schap. Die behoefte van klanten wijkt af van de dagelijkse werkelijkheid in de drogisterij: in veel gevallen worden bij wasproducten, behandelproducten en maandverband nog apart van elkaar geplaatst.

Uit het onderzoek blijkt dat klanten de schappen op deze manier niet aantrekkelijk vinden. Of het nu om een vaginale schimmel gaat of om een wasemulsie: de klant loopt al snel naar het dameshygiëneschap. Kan ze het product daar niet vinden, dan moet ze dus zoeken in de wirwar van producten in het zelfzorgschap. Dit voelt voor de klant niet logisch.

De conclusie is dus: zet alles overzichtelijk bij elkaar.

Extra omzetkansen

Alles bij elkaar zetten, dan vraagt extra ruimte. Wie een plank toevoegt aan een schap, zal ook een plank weg moeten halen. Welke plank? Wij zeggen: verwijder een plank met maandverband. Op maandverband zit minder marge, maar mensen kopen het wel trouw. Een belangrijk omzetproduct dus, maar een waar de consument toch wel voor komt.

Vaginale behandel- en wasproducten vormen een groeimarkt met een grotere marge op de producten. Zet je deze op de plank, dan stijgt de omzet voor deze categorie. Uiteindelijk zal er dus onderaan de streep meer binnenkomen. En de klant? Die is blij dat alles nu duidelijk en overzichtelijk bij elkaar staat!

Schappenplan dameshygiëne

We kunnen een aantal handige adviezen geven voor de meest effectieve indeling van een totaalschap Dameshygiëne:

• Zet alle producten bij elkaar, van behandelproducten tot wassen en maandverband.

• Plaats de maandverbanden en tampons links, het incontinentiemateriaal rechts en in het midden de hygiëne- en zelfzorgproducten.

• Zet op de bovenste plank de producten die een klacht behandelen, zoals een schimmelinfectie, bacteriële vaginose of een droge vagina. Laat het vloeiend overlopen van behandelen (Canesten, Multi-Gyn) naar verzorgen en wassen (Multi-Gyn, Lactacyd, Chilly).

• Twee op de drie vrouwen koopt het verkeerde product, dus zorg voor duidelijke schapmaterialen. Zo kan de klant het juiste product zelf vinden. Wij hebben hiervoor handige schapkaarten – neem hiervoor contact op met de betreffende rayonmanager of met het informatiecentrum: tel 0900-2474747)

Schapindeling

Hanteer, met bovenstaande adviezen in het achterhoofd, de volgende indeling:

 Tampons

 Dun verband Inlegkruisjes

 Dik verband

 Intiem

 Incontinentie

 Inlegkruisjes

Resultaat

Alles voor het slipje bij elkaar: op deze manier valt het schap op en creëer je een vertrouwd umfeld voor dameshygiëne. Voor maandverband komen ze al maandelijks in de winkel, maar ze worden nu ook getriggerd om een blik te werpen op andere producten die ze wellicht ook goed kunnen gebruiken. De kans is groot dat ze daardoor ook extra producten aanschaffen.

Het juiste advies

Uit onderzoek blijkt dat twee op de drie vrouwen met een verkeerd product de winkel uitgaan. Dat is uiteraard erg vervelend als je dergelijke klachten ervaart. Dan wil je snel van je klachten af en direct het juiste product hebben. Let er daarom bij het advies goed op dat er verschil is tussen de twee belangrijkste klachten: vaginale schimmelinfectie en bacteriële vaginose.

Om ervoor te zorgen dat de klant het juiste product geadviseerd krijgt, kan je gebruik maken van onderstaande keuze wijzer om bij het juiste product uit te komen.

Ook voor aan het schap is het belangrijk ervoor te zorgen dat de consument het verschil in producten voor de verschillende klachten kan vinden. Plaats daarom schapmaterialen die de klant helpen bij de (juiste) productkeuze. Onderstaande schapkaart helpt om de klant bewust te maken van het verschil tussen beide klachten en welk Multi-Gyn product het beste helpt bij haar specifieke klacht.

Het Multi-Gyn assortiment

Van behandelen tot wassen: Multi-Gyn is het enige merk met een compleet assortiment effectieve zelfzorgproducten voor de vagina, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten.