Workshops leveren meer omzet op

De KNDB heeft zich ertoe gecommitteerd om zelfstandige ondernemers op weg te helpen op die ondernemersreis. Daartoe is in het afgelopen jaar, samen met ondernemers, retailorganisaties en leveranciers, in kaart gebracht wat er allemaal speelt en welke keuzes ondernemers kunnen maken. Het nadenken over het toekomstperspectief van de zelfstandige drogisterijbranche resulteerde in vier mogelijke scenario’s voor zelfstandige drogisterijondernemers om hun omzet te verhogen en meer onderscheidend vermogen te bieden. Deze scenario’s werden onder de naam ‘Lonkend Perspectief’ gepresenteerd tijdens de KNDB-Ondernemersdag in mei van dit jaar.

_x000D_
_x000D_

"Nu is het tijd om de volgende stap te zetten en ondernemers mee te nemen in de keuze voor een Lonkend Perspectief, en wat daartoe gebeuren moet", zegt secretaris van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond Nicole Hoetjes. "We doen dat met workshops die helpen om verder vorm te geven aan de toekomst van individuele winkels. Drogisterijondernemers kunnen dus zelf aan de slag gaan met hun toekomst." 

_x000D_
_x000D_

De eerste twee workshops staan nu op de agenda, uiteindelijk zal er een programma van meer dan tien workshops uitgerold worden.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Workshop 1: Instap

_x000D_
_x000D_

De instapmodule gaat uit van de huidige situatie van een winkel en kijkt dan naar de toekomst: wie zijn straks je klanten, welke stappen wil je zetten, wat past er bij jou en je team, hoe kun je dat bereiken? De workshop geeft praktische tips en handvatten, en ondernemers kunnen sparren over wat wel zou kunnen werken in een winkel. Als het goed is, levert de workshop een goed idee van de toekomst. Voor snelle beslissers kost de workshop slechts € 10,-

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Workshop 2: Klantcontact & Verkoop

_x000D_
_x000D_

De workshop ‘Klantcontact & Verkoop’ legt de nadruk op het verhogen van de decemberverkopen. Naast inspiratie geeft de workshop een berg aan tips om de verkoop en het klantcontact verder te verbeteren. De workshop is toegankelijk voor ondernemers én winkelmedewerkers. Ook hier zijn de kosten slechts € 10,- per persoon, voor snelle beslissers.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Snelle beslissers

_x000D_
_x000D_

Om ondernemers en hun personeel te stimuleren om aan zoveel mogelijk workshops mee te doen, heeft de KNDB een slim spaarsysteem ontwikkeld. 

_x000D_
_x000D_

Normaliter kosten de workshops namelijk € 100,- per persoon. Snelle beslissers betalen dit jaar nog € 10,- per persoon voor de instapmodule en de vervolgworkshop. Bij elke workshop die gevolgd wordt, ontvangen snelle aanmelders een voucher die voor een volgende workshop te verzilveren is. Is het potje op, dan kosten de workshops € 100,-. Wie snel inschrijft, profiteert van het voordeel – maar nog belangrijker: hij verhoogt nog dit jaar zijn omzet en creëert meer toegevoegde waarde.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Regionaal

_x000D_
_x000D_

De workshops duren elk 3 uur en worden zowel ’s middags als ’s avonds door het hele land georganiseerd. De eerste twee workshops vinden in oktober en november 2018 plaats. Indien een groep van minimaal 10 personen zich aanmeldt, dan kan er desgewenst op locatie een workshop gegeven worden. Vanaf januari worden er meer workshops uitgerold – we hebben er meer dan 10 op de plank liggen! -, allemaal ter stimulering van ondernemerschap en meer onderscheidend vermogen."

_x000D_
_x000D_

Inschrijven gaan via een speciale site. Ga daarvoor naar https://opleidingen.kndb.org.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_