Winkeliers vragen consument doelgericht te winkelen

De Raad Nederlandse Detaiulhandel plaatste in de Telegraaf een oproep aan consumenten:

Beste klant, wij doen er in onze winkels alles aan om de verkopen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. De veiligheid van onze medewerkers en u, onze klant, staat voorop. Help ons en elkaar.

Dat kan zo:

1. Hou altijd 1,5 meter afstand tot elkaar

2. Kom alleen en doe doelgericht uw aankopen

3. Blijf zo kort mogelijk in de winkel

4. Blijf thuis als u zich ziek voelt, hoest, verkouden bent of koorts hebt (RIVM richtlijn)

5. Betaal alleen met Pin of contactloos

6. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op

7. Een glimlach helpt altijd ????

Zorg goed voor uzelf en uw omgeving, samen krijgen we het voor elkaar.Dank voor uw medewerking en begrip. Raad Nederlandse Detailhandel

Veel winkels in Nederland en hun medewerkers zetten met een enorme krachtsinspanning alles op alles om op een veilige manier open te kunnen gaan voor hun klanten. We missen inmiddels veel bevriende winkeliers en goede buren, winkels die in verband het coronavirus hun deuren tijdelijk hebben gesloten. Dat is ongelofelijk verdrietig en wij wensen hen heel veel sterkte toe.

We bereiden ons als detailhandel voor op het komende weekeinde en ondersteunen de overheid in hun oproep om de mindset van Nederland te veranderen van ‘funshoppen’ naar ‘doelgericht shoppen’, en te helpen het aantal persoonsbewegingen te beperken. ‘Doelgericht shoppen’ is zoveel als mogelijk alleen, doelgericht aankopen doen, dichtbij huis en met altijd minimaal 1,5 meter onderlinge afstand.

Naast supermarkten, zijn ook andere winkels als ‘cruciaal’ bestempeld, zoals drogisterijen, levensmiddelenspeciaalzaken en dierspeciaalzaken. Zij passen hun winkeloperatie aan en zorgen voor een veilige winkelomgeving.

Andere non-food winkels veranderen hun focus en leveren een grote toegevoegde waarde door bijvoorbeeld hun assortiment razendsnel aan te passen en veel essentiële producten te verkopen waaraan behoefte is. Een van de grootste non-food discount retailers in de fysieke winkelstraat heeft zijn assortiment inmiddels al zo aangepast, dat 50% daarvan bestaat uit levensmiddelen (noedels, wraps, soep, noten, etc.), persoonlijke verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en diervoeding! Dit om te helpen bij de verkoop en distributie van deze essentiële goederen. Ook grote online winkels passen zich aan en richten zich meer op het aanbieden van essentiële producten.

Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en draagt bij. Iedereen verbouwde zijn winkel, versterkt en beveiligt distributiecentra en zorgt voor een veilige winkelomgeving. Dat kunnen we alleen blijven doen als de consument voorlopig doelgericht komt winkelen, omdat de veiligheid van onze geweldige medewerkers én onze klant centraal staat.

De advertentie is HIER>> als poster te downloaden.