Vriesia – maatwerk voor onzekere tijden

In oktober presenteert Vriesia zijn nieuwe Folderplan 2021. Vernieuwd en verbeterd, zegt Mark Stevens, hoofd marketing & design: “De folder biedt o.a. standaard een voordelig tarief en de vrijheid om zelf te kiezen aan welke actiemomenten je mee wilt doen. Maar vooral zijn deze folders een afspiegeling van de ontwikkelingen en trends in de maatschappij. Met name de groeiende vergrijzing, de steeds bewustere consument en de aandacht voor gezondheid zijn sturend geweest voor dit folderplan.”

Vriesia is in basis puur groothandel: het levert een assortiment van meer dan 12.000 producten, maar ondersteunt geen retailformule en houdt de overhead zo laag mogelijk. “De nadruk ligt zoveel mogelijk ondersteunen van de ondernemer”, zegt Stevens. “Zowel intern als extern is er een sterke onderlinge verbondenheid door een persoonlijke en laagdrempelige aanpak. Intern houden we het op een kleine, strakke organisatie die betrokken en gedreven is; er heerst een persoonlijke, ongedwongen (professionele) werksfeer. En dat strekt zich ook uit naar de klanten: Vriesia staat als sinds jaar en dag bekend als de groothandel waarbij persoonlijke communicatie en betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Klanten hébben een nummer, maar zíjn het niet! Ze kennen de mensen van onze organisatie meestal persoonlijk. Ze weten dat we altijd voor ze klaarstaan: gewoon zorgen dat de klant wordt geholpen, dat is het belangrijkste! Die USP gaan we de komende tijd verder invullen en voor het voetlicht halen. Want het is een belangrijke factor in het succes van onze klanten.”

Concrete meerwaarde

“In deze tijden van social distancing en afstand houden is het belangrijk om je verbonden te blijven voelen. We maken een soort tegenbeweging, waarbij we op afstand toch persoonlijk kunnen blijven opereren”, aldus Stevens. “Onze klanten merken dit dagelijks. Of er nu direct gesproken kan worden met een van onze sales- en servicemedewerkers, of dat er direct contact is met onze category managers over een verkoopprijs bij grotere aantallen: Vriesia is laagdrempelig, bereikbaar en bovenal persoonlijk. Dat blijft niet alleen bij mooie woorden: we gaan dat zichtbaar en tastbaar maken met diverse activiteiten, die de ondernemer van Vriesia een concrete meerwaarde gaan bieden.”

Zeker nu is die persoonlijke band met ondernemers belangrijk, zegt Stevens: “Er is best veel onrust in de markt, enerzijds vanwege de druk van het grootwinkelbedrijf, anderzijds door de grote onzekerheid vanwege het coronavirus. En dus stellen veel ondernemers zich de vraag bij welke organisatie zij zich het meeste thuis voelen. Dan is het belangrijk om te weten dat Vriesia in de communicatie tussen ondernemers vaak wordt genoemd als een goed alternatief. Waarom? Omdat wij onze klanten zo goed bijstaan. Dat zeggen wij dus niet, dat zeggen ondernemers zèlf!”