‘Vraagt om herhaling’ – event KNDB en who-cares overtreft alle verwachtingen

Dinsdag 23 april organiseerden KNDB en who-cares gezamenlijk een event waarbij de jaarvergadering van de brancheorganisatie werd gecombineerd met de uitreiking van de awards van who-cares, plus een goed middagprogramma. en dat event is zeer goed aangeslagen.
Maar ook weten we nu wie verantwoordelijk zijn voor de succesverhalen van het afgelopen jaar.

Het event, dat plaatsvond in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, verliep volgens organisatie en aanwezigen boven verwachting goed. Pakweg zeventig branchegenoten – zelfstandige drogisten en vertegenwoordigers van meest succesvolle industrie – waren samengekomen voor een middag waarin sfeer en gezelligheid samengingen met het delen van goede en belangrijke informatie – en highlights als een quiz en awards-uitreiking.
De KNDB trapte het event af met de besloten Jaarvergadering, waar pakweg 35 leden zich voor hadden aangemeld. Centraal daarin stond vanzelfsprekend de bespreking van het onderhandelingsresultaat van de KNDB-CAO dat vorige week is behaald.
Tegelijkertijd reikte who-cares in een andere ruimte de KOMETEN en METEOREN awards en certificaten uit.
“De top 25 van de producenten van de meest succesvolle introducties en snelstgroeiende merken over het afgelopen jaar is hier tezamen”, zo zei mede-uitgever van who-cares Joost Heessels. “Daarmee steken zij met kop en schouders uit boven het maaiveld van de onnoemlijk grote hoeveelheid introducties en merken in de zelfzorgwereld. Dat alleen al maakt dit een select gezelschap.” Wij zullen deze successen in een volgend artikel uitlichten!

Bewegen

Na de jaarvergadering en de uitreiking van de Awards kwamen de twee ‘bloedgroepen’ samen voor een middagprogramma, dat aftrapte met een videoboodschap van Janneke Wittekoek, die de aanwezigen niet alleen een hart onder de riem stak, maar ze ook duidelijk maakte dat ze concreet met hun leefstijlrol om kunnen gaan. Daarna nam voorzitter van de KNDB Marinus van Loon de rol op zich van interviewer van drie experts die, in hun discussie over het thema Bewegen, praatten over hoe het werkveld van de drogist verandert en hoe de drogist zich daarop moet aanpassen. Maar ook gaven zij daar handen en voeten aan met goede en soms verrassende adviezen. Aan het slot ervan werd de winnaar van de NOVA awards bekendgemaakt, de lieveling van de lezers van who-cares en de aanwezige drogisten in de zaal. De middag werd afgesloten met een ludieke historische quiz, opgezet door oud-ondernemer Jan Willem Hamstra en geleid door hem en zijn collega Jacob Kamst, waarna iedereen de kans kreeg om te ‘socializen’ met een goedgevuld bord in de hand.

Herhalen

De setting was goed, de sfeer was bijzonder gezellig, het programma zat stevig in elkaar, de vergadering was productief, de awards én de certificaten zetten de industrie in het zonnetje, en er was veel tijd om inzichten en ervaringen met elkaar te delen. Kortom: ‘dit event vraagt om herhaling’ was de algemene conclusie van de zaal. Zozeer zelfs dat inmiddels al de verzoeken binnenkomen om volgend jaar toch vooral weer uitgenodigd te worden!

In follow-ups zullen wij uitgebreid aandacht besteden aan de diverse facetten van het event, en ook zullen wij de experts van de discussie én Janneke Wittekoek uitgebreid aan het woord laten. Wij houden u op de hoogte!