Vitamine D ’terechte winnaar Supplement van het Jaar 2022′

Nederland heeft de afgelopen weken zijn stem uitgebracht in de Supplement van het Jaar verkiezing. Vitamine D ontving veruit de meeste stemmen en is daarmee voor de tweede jaar op rij de winnaar.

Het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid brengt met deze verkiezing jaarlijks in kaart wat de publieksfavoriet is onder voedingssupplementen. Met alle aandacht die er de afgelopen jaren is geweest voor het nut en het belang van vitamine D is het geen verassing dat vitamine D voor de tweede keer op rij de publieksfavoriet is. Naast het feit dat het één van de vitamines is waarvoor de Gezondheidsraad een suppletieadvies geeft voor het merendeel van de Nederlandse bevolking is deze vitamine ook veel in de media geweest vanwege zijn bijdrage aan de werking van het immuunsysteem. Werken aan het immuunsysteem is voor veel mensen belangrijk geweest de afgelopen tijd. 

Magnesium, kurkuma en omega-3

Stemmers konden hun favoriet aangeven in de categorie vitamines & mineralen, supplementen op basis van kruiden en planten en overige supplementen. Vitamine D werd de overall winnaar. Magnesium werd een sterke tweede. In de categorie kruiden en planten supplementen was kurkuma de koploper. In de categorie overige supplementen bleek omega-3 de grote favoriet. 

Weerstand en immuunsysteem

In de verkiezing konden meerdere reden voor het gebruik van voedingssupplementen worden aangegeven. Bijna twee derde van de deelnemers (59%) gaf aan dat het werken aan de weerstand en het ondersteunen van het immuunsysteem de belangrijkste reden is voor hen om voedingssupplementen te gebruiken. 44% gaf te kennen dat zij het gebruik van voedingssupplementen ziet als onderdeel van een gezonde leefstijl. Verder liet een derde weten  positieve effecten te ervaren bij het gebruik van voedingssupplementen. 

 

Supplement van het Jaar verkiezing

Met de Supplement van het Jaar verkiezing brengt het IVG jaarlijks het favoriete voedingssupplement van Nederlanders en de voor hun belangrijkste redenen voor gebruik in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement en dus niet om een bepaald merk. Vorig jaar verkoos Nederland ook vitamine D tot favoriet,  in 2020 was de multivitamine de winnaar en in 2019 eindigde kurkuma op de eerste plaats.