‘Vergeet het meten van koorts op een ouderwetse manier’

“Het is een dubbel feestje voor ons”, zegt Martijn Paas, Coordinator Marketing & Communicatie bij Medisana: “Niet alleen mogen we twee awards in ontvangst nemen, ook vieren we dit jaar een jubileum, want Medisana is inmiddels 20 jaar op de markt actief in de Benelux. Medisana is marktleider in medisch gecertificeerde wellness- en gezondheidsproducten. In zelfzorgretail zijn wij vooral actief met diagnostische producten, zoals thermometers, bloeddrukmeters en weegschalen, maar daarbuiten zijn we ook actief met bijvoorbeeld lichaamsverzorging, en wellness en therapie-gerelateerde producten.”

Menselijke gezondheid is een veeleisend doel, waar Medisana zich met een actief team mee bezighoudt, zegt Paas. “Een hoog ervaringsniveau, een internationale speler op de markt, enthousiasme voor nieuwe technologie, creativiteit en motivatie zijn even vanzelfsprekend als een goede teamgeest. We zijn heel actief in productontwikkeling en marketing. We putten uit de gegevens van de wereldmarkt, en in de laatste jaren hebben we een internationaal corporatief netwerk aangelegd van dochterondernemingen, licentiepartners en distributeurs – een gezonde onderneming met groeipotentieel.”

Paas zegt dat de markt voor wellness- en gezondheidsproducten merkbaar toeneemt: “We zien een groeiende markt, enerzijds vanwege de intredende vergrijzing, maar ook omdat het monitoren van je gezondheid in het kader van zelfzorg steeds belangrijker wordt. Dat laatste is alleen maar versneld door de coronacrisis, dat mensen veel bewuster heeft gemaakt van de eigen gezondheid. Ons aanbod maakt het je mogelijk om je eigen gezondheid (smart) te monitoren middels bloeddrukmeters, saturatiemeters, weegschalen, thermometers en andere categorieën, zoals wellness en healthy home.”

De METEOREN Awards die Medisana in de wacht sleept, zijn voor de thermometers TM A77 en TM 750 Connect.

“Met de TM A77 Infrarood lichaamsthermometer en de TM750 Connect infrarood thermometer kan er een nauwkeurige en snelle meting van de temperatuur worden uitgevoerd op het voorhoofd in slechts enkele seconden”, zegt Paas. “De thermometers hebben een ingebouwd koortsalarm. Naast het meten van de lichaamstemperatuur is het apparaat ook geschikt voor het meten van de omgevingstemperatuur, objecten en vloeistoffen (0-100 °C). De thermometer maakt via een optisch en akoestisch koortsalarm kenbaar of de betreffende persoon koorts heeft. Dit optisch alarm beschikt over drie kleuren: groen, oranje en rood. handig is ook dat de thermometers een groot, goed leesbaar display hebben en de laatste 50 metingen automatisch opslaan. De TM 750 kan de metingen opslaan via bluetooth, deze metingen zijn dan terug te vinden in onze VitaDock + app. Vergeet het meten van koorts op een ouderwetse manier: het kan nu razendsnel en zonder direct contact. Het zijn breed inzetbare thermometers die altijd handig zijn om in huis te hebben.”

Bekijk ook de uitreiking van de Awards aan Medisana in deze vlog.