Vakopleidingdrogisterij.nl past opleiding VID aan

De opleidingssite van het CBD, Vakopleidingdrogisterij.nl, heeft recentelijk de opleiding voor Verkopers in de Drogisterij (VID) herzien. De bijgewerkte cursus is nauwkeuriger afgestemd op de dagelijkse praktijk van VID-professionals. Met een verkorte studieduur is het nu mogelijk om sneller het examen af te leggen, wat een langgekoesterde wens van drogisterijbedrijven in vervulling doet gaan.

De herziene opleiding sluit nauw aan bij de aangepaste exameneisen van Pharmacon voor Verkopers in de Drogisterij (VID). De lesstof legt speciale nadruk op de rol die een VID-professional in een drogisterij vervult, met het oog op de verkoop van geneesmiddelen. Hierbij wordt ingegaan op hoe een VID-professional kan bepalen of een klant advies nodig heeft bij de aanschaf van een zelfzorggeneesmiddel. Bovendien behandelt de opleiding situaties waarin een VID-professional een collega (assistent)drogist moet betrekken en hoe risicowaarschuwingen moeten worden gegeven. Een nieuw toegevoegd onderwerp is de behandeling van precursoren voor explosieven.

Deze praktische benadering beoogt meer drogisterijmedewerkers te motiveren om zich te laten bijscholen en eventueel door te stromen naar de opleiding tot assistent-drogist.

Vanaf januari 2024 beschikbaar

Vanaf januari 2024 zal de vernieuwde opleiding beschikbaar zijn. Zowel de CBD-opleiding als het Pharmacon-examen zullen ook kosteneffectiever worden. Binnenkort wordt er meer informatie hierover verstrekt. Individuen die momenteel de huidige VID-opleiding volgen, behouden de mogelijkheid om tot 1 maart het examen in de ‘oude stijl’ af te leggen bij Pharmacon. Voor wie overweegt om met de VID-opleiding te beginnen, is het raadzaam te wachten tot januari. Op die manier kunnen zij direct starten met de vernieuwde opleiding.