UniPharma implementeert stapelrobot 

Onder de Projectnaam “The only way is UP” stelt UniPharma ieder jaar doelstellingen. Met de implementatie van een stapelrobot aan het eind van de verpakkingslijnen heeft UniPharma zijn doelstellingen voor 2022 gerealiseerd. 

 

Met de stapelrobot is het gehele outbound- en verpakkingsproces van UniPharma geautomatiseerd, is de fysieke belasting van UniPharma’s medewerkers sterk gereduceerd en kan de productiviteit van het fulfilment verder verhoogd worden. Zo heeft UniPharma de komende jaren de mogelijkheid om meer orders te verwerken met een betere medewerkerstevredenheid en hogere arbeidsproductiviteit.

Verder opschalen, zegt UniPharma,  is door de sterk toegenomen kosten van energie, karton etc. key om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen en vooral om de toenemende complexiteit van logistieke uitdagingen, die gepaard gaan met het steeds verder opschalen van de bedrijfsactiviteiten, voor te blijven. 

Ook voor 2023 heeft UniPharma intussen al plannen gemaakt: het bedrijf meldt dat de eerste opdracht voor verdere automatisering al is gegeven.