Uitbreiding van online naar fysieke drogisterij

Het snelgroeiende online bedrijf ParfumDeo.nl, dat momenteel gevestigd is in Koudum, heeft plannen om zijn aanwezigheid uit te breiden naar het pand aan de Hoofdstraat in het dorp dat momenteel wordt gebruikt door de supermarkt Poiesz. Het bedrijf overweegt ook het openen van een drogisterij in deze ruimte.

Jan Droogsma, de directeur van ParfumDeo.nl, heeft voorbereidende gesprekken gevoerd met Poiesz, maar de bevestiging van deze verhuizing is er nog niet, aangezien de definitieve verhuisplannen van Poiesz nog niet zijn bevestigd. In het dorp zijn er bezwaren tegen de verhuizing van de supermarkt, omdat men vreest dat dit het lokale winkelcentrum zal benadelen. Een petitie tegen de verhuizing, ondertekend door 2500 mensen, is afgelopen zomer ingediend bij het gemeentehuis in Sneek.

Snelle groei

ParfumDeo.nl, momenteel gevestigd aan de Symkewal, heeft behoefte aan meer ruimte vanwege de snelle groei van het bedrijf, dat een assortiment van meer dan 50.000 producten aanbiedt. Droogsma verwacht dat het bedrijf op de nieuwe locatie zal groeien naar een team van honderd medewerkers. Hij is van mening dat het pand zal blijven bijdragen aan de levendigheid van het dorpscentrum, vooral omdat hij plannen heeft om naast de webwinkel ook een fysieke drogisterij te openen. Hier zullen klanten kunnen winkelen en hun online bestellingen kunnen ophalen. Daarnaast zal het bedrijf fungeren als afhaalpunt voor bestellingen van vervoerders zoals UPS, DHL, DHL Express, Homerr, Mondial, DPD en GLS.

Bron: Leeuwarder Courant.