Topman Kruidvat uit bezorgdheid over lege winkelstraten

Ed van de Weerd, de topman van Kruidvat en Trekpleister, de grootste werkgever in winkelstraten, uit zijn zorgen over de aanpak van leegstand in winkelcentra. Ondanks de recessie gaat het goed met de drogisterijketen, die bijna duizend vestigingen in Nederland heeft. Van de Weerd benadrukt het belang van gemeentelijke actie om leegstand tegen te gaan en roept op tot een beter middenstandsbeleid.

Kruidvat blijft groeien ondanks de inflatie, met wekelijks 3,5 miljoen klanten die iets afrekenen in hun winkels. Van de Weerd benadrukt de duurzaamheidsslag van Kruidvat en wijst erop dat het bedrijf geen last heeft van de opmars van Action, maar eerder profiteert van de extra bezoekers die beide winkelketens aantrekken.

Leegstand

De topman maakt zich wel zorgen over de leegstand in winkelstraten, waarvan hij vindt dat gemeenten meer moeten doen. Hij pleit voor initiatieven zoals het verlagen van parkeertarieven en het herbestemmen van leegstaande winkelstraten door ze te concentreren in het hart van de stad.

Bron: De Telegaaf