Technologie gaat zorg verslimmen

Pijnbestrijding met behulp van virtual reality, technologie inzetten om de groeiende vraag naar zorg aan te kunnen en verplegen op afstand: zorgprofessionals, bedrijven en onderzoekers buigen zich tijdens HLTH Europe over de vraag hoe je technologie kunt gebruiken om de zorg slimmer te maken.

Steeds ouder wordende bevolking, tekorten aan zorgmedewerkers en steeds meer chronische fysieke en mentale ziektes en aandoeningen zijn slechts enkele van de uitdagingen waar Europa momenteel voor staat op het gebied van gezondheidzorg. Het zorginnovatiecongres uit de Verenigde Staten vindt voor het eerst plaats in Europa, van 17 tot en met 20 juni in RAI Amsterdam. Bij de seminars, lezingen en workshops en  de een-op-een-meetings tijdens HLTH Europe draait alles om hoe je met de juiste inzet van technologie de zorg kunt bestendigen en naar een hoger niveau kunt tillen.

Beter zorg

“Nederland is de thuisbasis van grote organisaties in de medische technologie, ambitieuze startups, het grootste universitair medisch centrum van Nederland én een groot aantal kennisinstellingen”, aldus Katy Fryatt, directeur HLTH Europe.“Dankzij big data, kunstmatige intelligentie en andere technologische innovaties wordt de zorg beter, toegankelijker en betaalbaarder.”

Chirurg en hoogleraar Digital Health Marlies Schijven zag bij edities van HLTH in Amerika dat de ontmoetingen tussen professionals in de zorg in de industrie leidden tot nieuwe onderzoeken, start-ups, en innovaties. “Dit congres raakt ons allemaal. We moeten met elkaar uitvinden hoe we de complexe zorgvraagstukken van deze tijd benaderen. We kunnen samen de zorg slimmer maken en bedenken hoe we omgaan met tekorten, met nieuwe kansen, met technologie en AI.”