Superdrug (GB): health check voor £ 159,-

Superdrug neemt het concept van instore gezondheidschecks van cholesterol en bloeddruk een stapje verder, met een bloedonderzoek dat gecheckt wordt op 44 markers.

De Britse apothekersketen Superdrug is zojuist een pilot gestart in 72 gezondheids outlets met een walk-in gezondheidscheck, waarbij door medisch personeel afgenomen bloed op 44 markers wordt gecheckt. Kostprijs: £ 159,-, met een korting van £ 20,- tot eind januari.

De bloedtest wordt gebruikt om onder meer de gezondheid van de lever en de nieren, het cholesterol, de bloedsuikerwaarden en ontstekingen te meten. De organisatie zegt met de pilot begonnen te zijn naar aanleiding van een onderzoek onder 2.331 respondenten, waaruit bleek dat velen van hen onvoldoende kennis hebben van gezondheidsissues zoals benodigde voeding en de juiste bloeddruk. Als de pilot goed loopt, wil de keten het concept over eerdere winkels uitrollen.

“Onze enquête toont aan dat mensen meer grip krijgen op hun gezondheid als gezondheidschecks toegankelijker zijn”, zegt healthcare director van Superdrug Michael Henry. “Door de walk-in health checks zijn deze services breder toegankelijk, en kunnen klanten meer pro-actief met hun gezondheid bezig zijn. Zeker nu de gezondheidszorg onder druk staat vanwege covid-19, kunnen wij mensen ondersteunen in hun gezondheidsbehoeften.”