Snelle subsidie voor opleiden van medewerkers

Er zijn concrete subsidiemogelijkheden voor drogisten die hun medewerkers opleiden. En die gelden ook met terugwerkende kracht. Dit meldt MRK One, specialist in subsidieregelingen.

Het draait om de Subsidieregeling Praktijkleren, die ondernemers tegemoetkomingen biedt bij het begeleiden van BBL-studenten, en daarnaast ondernemers stimuleert om praktijkleerplaatsen aan te bieden.

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. De student in een BBL-traject heeft een arbeidsovereenkomst met een werkgever en volgt daarnaast vaak een dag in de week les bij bijvoorbeeld een ROC.

Makkelijk

Een BBL-student heeft geen recht op studiefinanciering, maar de ondernemer wel op subsidie. De genoemde subsidiemogelijkheden werken ook met terugwerkende kracht, voor de periode van 1 augustus 2015 t/m 31 juli 2016. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal weken waarin de begeleiding plaatsvond, met een maximum van € 2.700,- per BBL-student.

Ondernemers die hiervoor in aanmerking menen te komen, moeten hun subsidie-aanvraag indienen voor 17.00 uur op 15 september 2016. En andere optie is om contact op te nemen met een gespecialiseerd bureau als MRK ONE, dat het tegen een lage fee voor u kan regelen. Daarvoor is normaliter niet meer nodig dan het toezenden van een scan van de praktijkovereenkomst.

Meer weten? Klik hier>>