Sebastiaan de Jong nieuwe CEO Etos

De Jong heeft bij Ahold Delhaize ruime commerciële en operationele ervaring opgedaan. Na een studie economie, begon hij in 1998 als managementtrainee bij Ahold Delhaize en werkte bij Etos in zijn eerste functie. Hij vervolgde zijn loopbaan in verschillende inkoop-, marketing- & format- en merchandising functies, waaronder een functie als SVP Commerce in Tsjechië voor het merk Albert van Ahold Delhaize. In 2017 werd hij VP store operation bij Albert Heijn. In 2018 werd Sebastiaan benoemd tot Chief Commercial Officer bij Intergamma. Bij deze Doe-het-zelf marktleider in de Benelux verwierf hij ervaring op het gebied van omnichannel organisatieontwikkeling. Begin 2021 keerde Sebastiaan terug naar Ahold Delhaize in de functie van Head of Procurement Ahold Delhaize Europa & Indonesië, waar hij de Europese inkooporganisatie startte en leidde.

Teamspeler

Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europa & Indonesië: “Met de benoeming van Sebastiaan krijgt het Etos team een teamspeler erbij met ruime retailervaring in Nederland en internationaal. In zijn diverse functies werd duidelijk dat Sebastiaan een inclusieve leider is die veel aandacht besteedt aan samenwerking in teams en graag het beste in iedereen naar boven haalt. Etos heeft een lange geschiedenis in kwalitatieve en innovatieve persoonlijke verzorgingsproducten en het adviseren van klanten. De drogisterij is een bekend en vertrouwd gezicht in de straten van Nederland. Sebastiaan gaat zich samen met het team richten op het verder vormgeven van de sterke Etos-strategie. Ik ben ervan overtuigd dat hij een uitstekende nieuwe CEO voor het bedrijf zal zijn.”

Sterk verbonden

Sebastiaan de Jong: “Etos is een prachtig merk, geworteld in de samenleving en met loyale klanten. Ik voel me sterk verbonden met de missie om onze klanten elke dag te helpen zich goed te voelen en ik kijk er erg naar uit om samen met het team te werken aan de verdere ontwikkeling van Etos.”

De Jong zal met ingang van 1 juli starten met zijn functie bij Etos en blijft daarnaast tot het najaar zijn procurement functie vervullen.