Samenwerking ‘zo goed als rond’

De voorgenomen samenwerking tussen D.I.O., Holland Pharma en NDS gaat door. Dit meldt Jongstra in zijn openingsspeech  tijdens de D.I.O. Relatiedag in Diemen. Hij refereerde aan de onduidelijkheid daaromtrent in de branche, en zei: “Er is best wat gedoe en strubbelingen geweest, en er gingen geruchten de ronde, maar vergeet dat allemaal maar: we hebben een mooie toekomst voor ons.”

Concreet vertelde hij dat de gesprekken met het moederbedrijf van Holland Pharma en NDS, Mosadex, zeer binnenkort afgerond gaan worden. “Dat is een kwestie van dagen, hooguit enkele weken. Het is goed te zien dat een grote partij als Mosadex zo’n geloof in onze branche heeft dat het daarin wil investeren. Hiermee vormen we een substantieel zelfstandigenblok in de drogisterijbranche. Hoe we dat gaan invullen, daar zullen we ook u als ondernemer bij gaan betrekken.”

Wordt Jongstra ook, zoals eerder werd geopperd, de algemeen directeur van het samenwerkingsverband? Hij antwoordde enigszins cryptisch: “Niets staat vast, maar alles wat eerder aangekondigd is, gaat door.”