SAMENWERKING ZELFSTANDIGEN OP KOMST

Hoofdkantoor FACO van de D.I.O.-drogisterijformule voert op dit moment gesprekken met Nederlandse Drogisterij Service, de nieuwe eigenaar van de DA–formule. Doel is te onderzoeken of een samenwerking opportuun is. Een samenvoeging van deze bedrijven levert een krachtige partij in de zelfstandigenmarkt.

Henk Castelijns, ad interim directeur van NDS: ”Door deze ontwikkeling zien FACO-D.I.O., Nederlandse Drogisterij Service (DA) en Holland Pharma gezamenlijk kansen om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. Samen hebben we een potentieel van zeker vijfhonderd formuledeelnemers en groothandelsklanten, en dat maakt onze positie sterk. Reden genoeg om de mogelijkheden voor een nauwe samenwerking te verkennen.”

Jos Jongstra, algemeen directeur van FACO: ”Een langgekoesterde wens om krachten te bundelen in de markt van de zelfstandige drogisterij zou hiermee in vervulling gaan. Dit biedt een fantastische kans om samen met de DA- en D.I.O.-ondernemers de oersterke, klantgerichte propositie van de zelfstandige drogist verder vorm en inhoud te geven.”

De samenwerking zou ook profiteren van het stevig fundament dat moederbedrijf Mosadex biedt: deze financieel solide moedermaatschappij stelt Nederlandse Drogisterij Service in een klap in staat een van de sterke partijen in de markt te vormen, een toekomstbestendig formulehuis voor de zelfstandige drogisterij.