”Nieuwe ondernemers gaan niet terug naar DA”

Op 7 januari konden op 18 plaatsen in Nederland de eerste bezoekers van de nieuwe D.I.O.’s onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje nemen in de winkel in het paars-groene D.I.O.-jasje. Voor deze gelegenheid gingen directieleden, buitendienstmedewerkers en afdelingshoofden van D.I.O.op pad om de kersverse D.I.O.-ondernemers persoonlijk te feliciteren.

”In alle winkels zinderde het van hernieuwde energie”, vertelt Cor Geldhof, Hoofd Communicatie bij D.I.O.. ”Voor veel ondernemers is de onzekere, moeilijke periode achter de rug en kan er weer hoopvol naar de toekomst worden gekeken. Deze positieve energie was duidelijk voelbaar bij de ondernemers en de winkelmedewerkers, en daardoor ook bij de klanten.”

De deals met de 18 nieuwe D.I.O.-ondernemers was al ruim voor het faillissement van DA Retailgroep beklonken, zegt hij. ”Dit is al maanden gezet in gang gezet, er zitten geen mensen bij die rond Kerst het besluit hebben genomen om naar ons over te stappen.”

DUE DILIGENCE

Gaat D.I.O. anders met deze mensen om, wetende dat de situatie door de aanstaande fusie met DA heel anders voor ze kan worden? Bijvoorbeeld: kan het zo zijn dat na de fusie de nieuwe ondernemers terug zouden kunnen keren naar de DA-formule?

”Weet je, we zijn nu bezig met het onderzoeken of en hoe die fusie plaats kan vinden. Dat is een kwestie van due diligence, de boeken doorspitten, de NMA komt nog meekijken. Het is nog absoluut niet zéker dat we fuseren, maar dat is wel de intentie. Ik verwacht dat we eind februari, begin maart pas definitief weten of dat allemaal doorgaat. In de tussentijd willen we niet voor nog meer onrust zorgen: er zit veel emotie en die moet je goed managen. Er moet eerst rust in de markt komen. We gaan dus ook niet anders om met ondernemers die zich nu bij ons melden. Uiteindelijk doen we wat we altijd doen: ons sterk maken voor de zelfstandige drogist. Dat blijft ook na de fusie zo.”