Nieuw begin én eeuwfeest!

De familie van Angèle en Rob bedrijft dit jaar exact een eeuw haar nering in Goirle. Een belangrijk deel daarvan als drogisterij, waarin de laatste jaren echter steeds meer de nadruk op parfumerie kwam te liggen. Nu hebben Angèle en Rob ervoor gekozen drogisterij en parfumerie te scheiden.

“Ten eerste omdat het toch twee verschillende assortimenten zijn met een eigen sfeer en benadering”, zegt Angèle. “Bij de parfumerie gaat het om sfeer en aandacht terwijl je in het drogisterijdeel alles wat sneller en praktischer benadert. Maar we moeten ook eerlijk zeggen dat de omzet in parfumerie de laatste jaren veel belangrijker werd dan die in drogisterijartikelen, en onvermijdelijk betekent dat dat je aandacht daar dan ook het meest naar uitgaat.”

Om toch het volle potentieel van het drogisterijassortiment te benutten, besloten ze om daar een nieuwe winkel voor te openen. “Schuin tegenover de bestaande winkel, die de helft kleiner wordt”, vertelt Rob. “Wat we aan huur daarvoor kwijtwaren, stoppen we nu in de drogisterij. Dus meer kosten hebben we eigenlijk niet.” De bestaande winkel wordt omgebouwd tot parfumerie onder de Pour Vous-vlag.

TEVREDEN COLLEGA’S

Er staat ook een nieuwe formulenaam op de pui van de drogisterij. “We hebben besloten de overstap te maken naar Etos omdat we denken dat die het meest aansluit bij de manier waarop wij als ondernemers onze winkel willen runnen”, zegt Angèle. Maar daarnaast kwam ook gut feeling om de hoek kijken, vult Rob aan: “Ik was door een leverancier uitgenodigd voor een trip met andere ondernemers, en daar viel het me op hoe tevreden de Etos-ondernemers waren – veel anderen zaten alleen maar te klagen. Dat heeft ons wel over de streep getrokken!”

EEUWFEEST

De nieuwe winkel (de 241e franchisewinkel onder de Etos-vlag) opende op woensdag 17 juni om 9.00 aan de De Hovel 14 in Goirle. Naast tal van leuke acties en speciale aanbiedingen werd ook de honderdjarige historie gememoreerd: op een groot doek verwezen broer en zus naar de eerste voorzaat, Angèle Vekemans, die in 1915 in Goirle de eerste winkel opende: ‘Al 100 jaar een vertrouwd advies in Goirle’. “Op de openingsdag van de Etos bestaat ons bedrijf exact 100 jaar. Dat gaan we na de grote vakantie uitgebreid vieren. Een hele week zal dan in het teken staan van beauty, gezondheid en babyverzorging”, zegt Rob. Drogisterij Spijkers heeft in ieder geval alvast de stap gezet naar het volgende eeuwfeest.