Monique Huiberts (DA) beste zelfzorgadviseur

Monique Huiberts, werkzaam bij DA Drogisterij & Parfumerie Oosterom in Den Helder, is bekroond als de meest vooraanstaande zelfzorgadviseur van Nederland. Als gerenommeerde drogist heeft ze op 6 juni voor de derde keer op rij de finale bereikt, waar ze de prestigieuze award in ontvangst mocht nemen van niemand minder dan presentator Art Rooijakkers, IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel en CBD-voorzitter Ed van de Weerd.

Winnaar Monique Huiberts scoorde een indrukwekkende 8,8 voor de toetsen en de mysterieronde, en wist de vakjury te overtuigen met haar uitgebreide vakkennis over kleine kwalen en zelfzorg. Ze heeft een goed besef van de grenzen van een drogist en weet wanneer het beter is dat iemand een huisarts raadpleegt. Daarnaast is ze alert op risico’s verbonden aan het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Monique is empathisch, biedt duidelijk advies aan haar klanten en geeft leefstijltips om klachten te voorkomen. “Door deel te nemen aan deze verkiezing kan ik mijn kennis testen en mijn klanten nog beter adviseren, want dat is uiteindelijk waar het om gaat,” zegt de winnares. Monique zal een jaar lang de drogisterijbranche vertegenwoordigen als ambassadeur en heeft tevens een reischeque ter waarde van 1.250 euro gewonnen.

Om de titel van Beste Zelfzorgadviseur onder de meer dan 8.000 goed opgeleide (assistent)drogisten te behalen, doorlopen de finalisten een proces dat bestaat uit digitale kennistoetsen, bezoeken van mysteryshoppers en een beoordeling door een jury onder leiding van Ruud Coolen van Brakel, de voorzitter en directeur van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Monique Huiberts werd na alle rondes uitgeroepen tot de winnaar. De overige finalisten waren Linda Pronk van Etos Warmerhuizen, Stef Ketelings van Kruidvat Born en Natalie van Wijk van Trekpleister Bodegraven. Volgens de juryrapporten is Linda Pronk een gepassioneerde vakvrouw met een geruststellende uitstraling, Natalie van Wijk toont grote betrokkenheid bij de gezondheid van haar klanten en biedt soms liever emotionele steun dan alleen een product, en Stef Ketelings wordt beschreven als een veelbelovend talent dat goed risicosituaties kan identificeren.

Door de verkiezing van de Beste Zelfzorgadviseur wordt de drogist die klanten optimaal adviseert over gezondheid en het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje gezet. De nadruk ligt op kennis en deskundig advies, aangezien goede begeleiding bij zelfzorg van groot belang is. Met maar liefst 64 miljoen gezondheidsadviezen per jaar, dragen alle drogisten gezamenlijk bij aan het behouden van een zo gezond en vitaal mogelijk Nederland.

Wie mee wil doen aan de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur kan dit doen via deze website.

Fotografie: Jan Buteijn