Mondkapjes alsnog gretig over de toonbank

Mondkapjes alsnog gretig over de toonbank

Vorige week kondigde het kabinet aan dat de laatste coronamaatregelen verleden tijd zijn. Daarmee kwam dus ook de verkoop van mondkapjes stil te liggen. Je zult maar een drogisterij hebben en nog een flinke voorraad in huis hebben. Bert Hesseling, eigenaar van drogisterij Die Grenze, met meer dan vijftig vestigingen in Twente en omgeving, heeft er iets slims op verzonnen.

Miljoenen heeft hij er nog op voorraad. Hij was er meteen in het voorjaar van 2020 namelijk al meteen vroeg bij, had stevig ingekocht en verdiende er goed aan. Nu er vanwege het opheffen van alle maatregelen rond Corona geen vraag meer naar is, besloot hij de mondkapjes te gaan verkopen als brilpoetsdoekjes. En met succes! Hij verkoop nu drie dozen voor één euro, terwijl een doos met 50 stuks daarvoor nog voor 50 euro over de toonbank ging. Hij verdient er niets meer aan maar het zou zonder zijn ze weg te gooien.

Zelftesten zijn ook nog te koop, ondanks het besluit van het kabinet dat een zelftest niet meer hoeft. Toch zijn er nog altijd klanten die ze kopen alvorens een bezoek aan ouderen of aan het ziekenhuis.

Bron: De Gelderlander