Missie voor een gezonde huid

“Wil je een geïrriteerde huid voorkomen, dan moet je gebruikmaken van verzorgingsproducten die zijn toegesneden op specifieke huidproblemen, die de huid niet onnodig belasten en snel verlichting bieden. Dermansence staat voor medische huidverzorging voor het hele gezin en hanteert een zeer hoge standaard van effectiviteit en tolerantie voor haar producten. Deze kwaliteitsstandaarden en medische oriëntatie zijn verankerd in ons aanbod, dat traditionele geneeskundige kennis integreert in moderne medische formules.”

Een goed voorbeeld van deze visie vormt Dermansence Vitop forte, een nieuwe behandeling voor de droge huid. Het product werd  in 2017 in Duitsland gelanceerd en is vooral geschikt voor de behandeling van chronische huidaandoeningen, zoals neurodermatitis, ook bekend als atopische dermatitits of endogeen eczeem. “Een uitgebalanceerde combinatie van onder meer groene theebladeren en aloë vera stimuleert het natuurlijke herstelproces van de huid en voorkomt het ontstekingen. Het vermindert jeuk en het opzwellen van de huid. De belangrijkste werkzame stof is het extract van de wede: de bladeren van deze plant bevatten alcaloïde thryptantrine, dat samen met andere stoffen ontstekingen en huidallergieën tegengaat.”

Geneeskrachtige plantaardige ingrediënten

“Veel medicinale planten hebben antibiotische en anti-mycotische effecten. Dermansence is erin geslaagd om, in samenwerking met dermatologische onderzoeksinstituten, het extract van de wede in dit verzorgingsproduct te verwerken. De toepassing van natuurlijke ingrediënten leidt tot zeer positieve ervaringen van eindgebruikers. Onze producten worden uiteraard zorgvuldig getest in dit kenniscentrum waar we onze expertise en kennis op het gebied van kruiden en ingrediënten bundelen en zo goed mogelijk afstemmen op de behoeften van de consument.”

Traditionele cosmeticaproducten bestaan vaak uit een combinatie van extracten, aroma’s, geparfumeerde bestanddelen en essentiële oliën: “Een gevoelige huid kan daarop reageren met huidirritaties en allergische reacties. In het purificatieproces van Dermasence worden allergene componenten uit plantenextracten verwijderd en blijft alleen de werkzame stof over.”

Lente in aantocht

Met het voorjaar in aantocht, is het tijd om onze huidverzorging op het nieuwe seizoen af te stemmen. “Een goede, dagelijkse bescherming tegen de zon is een must, zelfs op bewolkte dagen. Een goede dagcrème die goed bij het huidtype past, is hiervoor erg geschikt. Daarnaast kunnen mensen die overgevoelig zijn voor pollen, te maken krijgen met huidklachten zoals eczeem. Ook is door pollenallergie de weerstand minder, slaap je meestal slechter en neemt de stressfactor toe, waardoor eczeemklachten kunnen verergeren. De juiste huidverzorgingsproducten helpen om het begin van het nieuwe seizoen dragelijker te maken. Zoals biedt een huidverzorgingscrème met hoge tolerantie bescherming tegen huidirritaties door hooikoorts rond de ogen. Een speciaal huidverzorgingsproduct met een lokale verdovende en verkoelende werking biedt dan uitkomst.”

Sterke partner

“Voor onze Mission Healthy Skin is Dermasence op zoek naar sterke partners die onze boodschap op willen uitdragen. Zodat de werking en samenstelling van onze producten goed worden uitgelegd en begrepen. Een goede kennis en deskundig advies zijn hierbij cruciaal: van huidindicaties tot het vaststellen van de juiste behandeling en cosmetische formules. Met ons kwalificatieprogramma versterken we de rol van de experts met wie we samenwerken. Onze verzorgingsproducten worden vaak in combinatie met therapie gebruikt. Dermatologen en huidtherapeuten zijn dan ook een belangrijke doelgroep voor Dermasence. Als specialist op het gebied van medische huidverzorging willen ook we in de toekomst een sterke partner blijven.”