Marinus van Loon nieuwe voorzitter KNDB

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNDB op maandag 13 juni jl, is Marinus van Loon door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter van deze beroepsorganisatie voor zelfstandig ondernemende drogisten. Hij volgt Frank Turksma op die werd onderscheiden met het Erelidmaatschap van de vereniging voor zijn verdienste en lange staat van dienst.
 
Van Loon heeft veel ervaring in de drogisterijbranche en was voorzitter van de NCDB, een van de fusiepartners van de huidige KNDB en voorzitter van Stichting Remedium, de organisatie voor het begeleiden van werknemers bij uitval door ziekte.
Hij verwees in zijn dankwoord nog naar twee voorgangers van hem, Maarten Meeuwsen en Jan Stomphorst, die respectievelijk als lijfspreuk hanteerden: “verdienen door dienen”  en “hard op de inhoud en zacht op de persoon”.
Verder riep hij ondernemers op zich aan te sluiten bij de KNDB zodat ze direct invloed hebben op de CAO. ‘Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal is een gemeenplaats maar niet minder waar.’ De KNDB ontzorgt op belangrijke terreinen als deze, maar ook via de Stichting Remedium.
Op de foto het nieuwe bestuur met van Links naar rechts: Jantien Meeuwsen, John Kühn, Marinus van Loon, Natasja Nas en Jurgen Aarts.