Magnesium Supplement van het Jaar

Magnesium is verkozen tot het supplement van het jaar 2023. Gevolgd door Vitamine D als tweede en Omega-3 op de derde plaats.

In een online enquête van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) kon het publiek de afgelopen weken stemmen op hun favoriete voedingssupplement. Deelnemers konden ook aangeven waarvoor en waarom ze het supplement gebruiken. Magnesium kwam dit jaar als meest populaire supplement uit de bus. Stemmers geven aan dat ze magnesium voornamelijk gebruiken voor hun spieren, slaap, rust en ontspanning.

“Magnesium staat dit jaar terecht in de schijnwerpers”, vindt IVG-woordvoerster Nora French. “Het mineraal is betrokken bij honderden processen in ons lichaam en onmisbaar voor onze gezondheid. Volgens de nieuwste RIVM Voedselconsumptiepeiling gebruikt inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders voedingssupplementen*. Uit onze eigen verkiezing blijkt dat ruim de helft van de stemmers supplementen gebruiken om hun gezondheid te ondersteunen. De rest van de stemmers gebruikt supplementen als aanvulling op voeding, op advies van een professionele hulpverlener of vanwege medicijngebruik. Het is goed om te zien dat Nederlanders bewust met hun gezondheid bezig zijn.”

Vitamine D, ook bekend als de zon-vitamine, kwam dit jaar op de tweede plaats. De essentiële vetzuren omega-3 haalden een derde plaats.

Met de Supplement van het Jaar verkiezing brengt het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) jaarlijks het favoriete voedingssupplement van Nederlanders en de voor hun belangrijkste redenen voor gebruik in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement en dus niet om een bepaald merk. Het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid is een initiatief van branchevereniging NPN.