Lisette Havermans vertrekt bij NDS

Havermans kondigde haar vertrek gisteren aan de ondernemers aan, waarbij ze het einde van het boekjaar, 1 oktober, kiest als het moment van vertrek. Ruud van Munster krijgt daarmee het roer volledig in handen.

Een eerste indruk is dat het vertrek van Havermans in de lijn der verwachtingen ligt: zij kwam bij DA binnen met een achtergrond als interim-manager bij Mosadex. En zij geeft duidelijk aan dat haar taak is volbracht.

Havermans wijst erop dat NDS een paar bewogen jaren van integratie en herorganisatie achter de rug heeft. “In deze fase was het hebben van een bredere directie nodig en nuttig.” Doordat deze fase inmiddels achter de rug is, “zijn we (…) in een fase aangekomen dat NDS met één directeur, ondersteund door een sterk managementteam, prima gerund kan worden.”

Resultaten

Havermans kan bij haar vertrek op zichtbare resultaten wijzen. “De DA winkels hebben een omzetgroei van 8% (gemeten ten opzichte van dezelfde winkels het jaar ervoor), terwijl de drogisterijmarkt in totaal een groeit heeft van 1,7%. Na jaren van krimp voor DA is dat een hele fijne ontwikkeling! We zijn met het bestuur van de DA Franchise Vereniging een nieuw conditiestelsel overeengekomen, dat recht doet aan een gezonde balans voor franchisegever en ondernemers.”

Havermans neemt ‘met spijt en ook trots’ afscheid.

“Toen ik door Mosadex gevraagd werd om NDS te gaan leiden, had ik geen enkele ervaring in retail. En ik ben echt gaan houden van dit bedrijf, de mensen in dit bedrijf, maar vooral van jullie als ondernemers.”