Linda Keijzer vertrekt bij DA

DA zegt dat Keijzer dit besluit heeft genomen per 1 november 2015 te vertrekken als CEO van DA en Mooi Parfumerie; per 1 december volgt ze Henk Ziengs op als CEO van Ziengs Schoenen. Keijzer blijft nog wel als adviseur aan de DA-organisatie verbonden. Er wordt nu gezocht naar een (interim) CEO voor DA en Mooi Parfumerie; in de tussentijd nemen CFO Thomas van Beek, commercieel directeur Wouter Nooij en HRM-directeur Dani Moedikdo haar taken waar.

OVEREENKOMST

Keijzer vertrekt terwijl de rust in de DA-gelederen nog niet is weergekeerd. In juni van dit jaar werd overeenstemming bereikt met de Coöperatieve Drogisten Associatie en de DA-ondernemers over de nieuwe Fris, Gezond en Mooi (FGM)-formule. Er is een ander verdienmodel voor DA en de DA-ondernemers geïntroduceerd en DA en de coöperatie hebben een nieuwe rolverdeling tussen ondernemers en organisatie afgesproken. Ook is een DA webshop in de markt gezet. Maar DA is door de onmin ook een forse groep ondernemers kwijtgeraakt.

NIEUWE STAP

Een woordvoerder van DA zegt dat “Linda twee jaar geleden de uitdagende opdracht heeft aangenomen om de DA-organisatie te transformeren en klaar te stomen voor de toekomst. Dat heeft ze met haar team gedaan. De uitrol van Fris, Gezond en Mooi is nu in volle gang. Voor Linda persoonlijk is het moment gekomen voor een nieuwe stap in haar carrière.”

Er zijn inmiddels 30 FGM-winkels en DA streeft ernaar om dat aantal voor het einde van het jaar te verdubbelen.