Toeleveranciers

Koninklijke Utermöhlen

 

Specialist in wondzorg-, kraamzorg- en diverse zelfzorgproducten voor kleine ongemakken op of aan de huid.

 

Koninklijke Utermöhlen NV werd in 1880 opgericht en is van oudsher een bekende naam in de wondverzorging. Het bedrijf werd nationaal en internationaal bekend toen het in 1901 het snelverband uitvond. Een innovatie die het snel verbinden van hevig bloedende (schot)wonden mogelijk maakte en daardoor vele soldatenlevens redde tijdens de toen gevoerde oorlogen. Door deze levensreddende innovatie werd het bedrijf door Koningin Wilhelmina onderscheiden met het predicaat ‘Koninklijk’ waar het tot op heden nog steeds over beschikt. 

Tegenwoordig is Koninklijke Utermöhlen breder georiënteerd en levert het naast de wondverzorgingsproducten onder het Utermöhlen professional merk tevens wondzorg-, kraamzorg-, insecten- en zelfzorgoplossingen voor kleine ongemakken op of aan de huid, onder de consumentenmerken HeltiQ en ByeBites. Zo produceren en levert Koninklijke Utermöhlen innovatieve zelfzorgproducten voor onder andere wratten, waterpokken, huidirritatie, littekens en insectenproducten op natuurlijke basis, voor zowel vóór als ná de steek.

Het verbeteren van producten en het ontwikkelen van innovaties is een belangrijke kernwaarde van het bedrijf. Met een eigen R&D-afdeling, kwaliteitsdienst en innovatieteam zet Koninklijke Utermöhlen zich in om jaarlijks innovaties te kunnen lanceren. Ook op gebied van cryotherapeutische producten (bevriezing) waar het ruim 25 jaar kennis en ervaring in heeft, ontwikkelt Koninklijke Utermöhlen vandaag de dag nog steeds toonaangevende innovaties die inmiddels wereldwijd worden vermarkt.

 

Merken

HeltiQ

zórg voor je lichaam 

 

HeltiQ is een A-merk dat zich met producten voor wondzorg, kraamzorg en zelfzorg richt op consumenten die kleine ongemakken op of aan de huid zelfstandig willen behandelen, zonder tussenkomst van de huisarts. Door de bezuinigingen in de zorg, de hogere eigen bijdrages en de vooruitzichten van steeds meer vergrijzing neemt de vraag naar zelfzorgproducten alleen maar toe.

Door jaarlijks te innoveren biedt HeltiQ inmiddels producten voor iedere levensfase, zoals kraam- en (brand)wondenverzorging, waterpokken, waterwratjes, hand- en voetwratten, steelwratten, EHBO crème, littekens en diverse huidaandoeningen.

Door in te spelen op consumentenbehoeftes en het blijven volgen en onderzoeken van ontwikkelingen in de markt, zal het HeltiQ assortiment, dat onder andere verkocht wordt in drogisterij en apotheek, de komende jaren alleen maar groeien.

www.heltiq.nl

ByeBites

Weg met Steken en Beten 

 

ByeBites is een 100% natuurlijk* A-merk dat zich met zijn effectieve insectenlijn richt op de consument. Het assortiment, dat onder andere verkocht wordt bij drogisterij, apotheek en diverse outdoorzaken, bestaat uit producten voor zowel vóór als ná de steek.

Vanwege de 100% natuurlijke samenstelling is de complete ByeBites range uitermate geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap, bij kinderen en op de gevoelige huid. Betere hedendaagse informatievoorziening en een stukje bewustwording zorgt ervoor dat de vraag naar 100% natuurlijke producten nog altijd een groeiende trend is.

Het ByeBites assortiment zal de komende jaren dan ook verder uitgebreid worden met verbeterde en nieuwe 100% natuurlijke producten.

* Geldt voor de soft gel, 2 in 1 gel en de jeuk-weg varianten

www.byebites.nl

Utermöhlen

Sinds 1880 

Van oudsher is Utermöhlen een bekend A-merk in wondverzorging voor de professionele sector. Het assortiment richt zich op diverse bedrijven en overheidsinstellingen en bestaat uit bedrijfsverbanddozen en -tassen, eerste-hulpsets, EHBO/BHV-cursussets, BHV-trainingsets en EHBO-accessoires zoals detecteerbare pleisters. Al deze producten vormen een onmisbare aanvulling op iedere werkvloer en/of training en zorgen ervoor dat bedrijven bij ongelukken en calamiteiten altijd over het juiste materiaal beschikken. Omdat per branche de gestelde veiligheidseisen kunnen verschillen, bestaat het assortiment uit een aantal branchespecifieke bedrijfsverbanddozen.

Zo zijn er bedrijfsverbanddozen toegespitst op de inzet in een omgeving waar HACCP-richtlijnen gelden, maar ook bedrijfsverbanddozen specifiek voor kinderopvang, sport, bouw of industrie. Bovendien kunnen de (branchespecifieke) bedrijfsverbanddozen ook met losse modules worden aangeboden. Door de gebruikte modules te vervangen door nieuwe modules, blijft de bedrijfsverbanddoos altijd compleet en op orde.

Naast wondverzorging is het assortiment aangevuld met de categorie ‘cryotherapie’ (bevriezing). Onder deze categorie is de Cryo Professional gelanceerd. Een product waarmee huisartsen en dermatologen wratten op professionele wijze verwijderen door middel van bevriezing.


www.utermohlenprofessioneel.nl

 

Directeur:

Siebe van der Meer, directeur Nederland

Contactpersoon:

Laura van Dijk, account manager
l.vandijk@utermohlen.nl

 

 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

: Koninklijke Utermöhlen

Adres

: De Overweg 1

Postcode

: 8471 ZA

Plaats

: Wolvega

Postbus

: 3

Postcode

: 8470 AA

Plaats

: Wolvega

Telefoon alg.

: 0561-693366

E-mail alg.

: info@utermohlen.nl

Website

: www.utermohlen.nl

Laatste Nieuws

Ook het HeltiQ Kraampakket in uw winkel? LEES HIER MEER>>

 

Heltiq Stappenplan

Hoe handig zou het zijn als een klant, zelfs zonder hulp van een medewerker, een zo goed mogelijk advies krijgt over welke producten nodig zijn voor het optimaal verzorgen van een letsel? Dit kan met de nieuwe verpakkingen van de EHBO & Sport producten van HeltiQ, doordat deze zijn voorzien van een handig en makkelijk #stappenplan. Benieuwd hoe dat precies werkt? Bekijk dan deze video, dit kost je slechts een minuutje van je tijd!