Brancheorganisatie

KNDB

 

KNDB ONDERSTEUNT ONDERNEMERS BIJ WERKGEVERSCHAP

 

De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) is de brancheorganisatie voor zelfstandige drogisterijondernemers. Haar doelstelling is het ondersteunen van ondernemers bij ondernemerschap en vooral werkgeverschap. De KNDB ondersteunt ondernemers bij hun personeelsaangelegenheden, arbeidsvoorwaarden, juridische aspecten en tal van andere zaken die bij het exploiteren van een winkel om de hoek komen. KNDB-leden kunnen gebruik maken van kosteloos eerstelijns (juridisch) advies, tal van modelcontracten en -formulieren (kosteloos online te downloaden) en mantelovereenkomsten met interessante voordelen.

 

Ledenvoordeel

KNDB biedt haar leden voordeel via afgesloten mantelcontracten. Een greep uit de voordelen:

* Tot 20% korting op de auteursheffing van Buma en Sena

* Beschikking over een online BHV-tool: € 7,50 per cursist

* Kosteloos de beschikking over een erkend digitaal RI&E-instrument

* Ziekteverzuimverzekering van Felison via Mercer Marsh Benefits

* Beschikking over model arbeidsovereenkomsten en andere modellen (gratis)

* Ondersteuning bij goed werkgeverschap zoals juridisch advies rondom CAO en arbeidsvoorwaarden (eerstelijns advies is altijd gratis)

* Korting op creditcardtransacties via Easy Payment Services

* KNDB-brandstofpas: korting bij Esso, Texaco, BP en Totalfina

Remedium en Stichting DID

De KNDB heeft in 1999 stichting Remedium opgericht, de arbodienst voor de drogisterijbranche en is initiatiefnemer van de oprichting van stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID) in 2013. KNDB-leden kunnen van beide initiatieven gebruik maken. Zo biedt DID tal van regelingen om werknemers duurzaam inzetbaar te hebben en te houden.

Remedium     Stichting DID

Belangenbehartiging / Sociale agenda

Een van de belangrijkste taken van de KNDB is het beheren van de sociale agenda. De KNDB vertegenwoordigt de zelfstandige drogisterijondernemers bij de onderhandelingen voor een nieuwe CAO, binnen het Sociaal Fonds, Remedium en in stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen (DID).

Toegevoegde waarde

Een goede wisselwerking tussen KNDB (en haar mantelovereenkomsten voor ziektewetverzekering,  haar rol aan de CAO-tafel en haar juridisch advies rondom arbeidsvoorwaarden), Remedium (verzuimloket) en DID (financieringsloket) genereert een meerwaarde voor drogisterijondernemers en hun medewerkers. Hiermee stuurt de KNDB op schadelastbeheersing en het ontzorgen van ondernemers. Zeker de uitgebreide regelingen van de unieke stichting DID bieden veel mogelijkheden voor de branche.

Bestuur

Het bestuur van de KNDB bestaat uit Frank Turksma (voorzitter), Wim Rodenburg (penningmeester), Jantien Meeuwsen, John Kühn, Jurgen Aarts en Natasja Nas.

(van links naar rechts: J. Aarts, J. Kühn, J. Meeuwsen, W. Rodenburg en F. Turksma)

 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

: KNDB

Adres

: Overgoo 13

Postcode

: 2266 JZ

Plaats

: Leidschendam

Postbus

: Postbus 262

Postcode

: 2260 AG

Plaats

: Leidschendam

Telefoon alg.

: 070-3012786

E-mail alg.

: secretariaat@kndb.org

Website

: http://www.kndb.org

Laatste nieuws

* Houd de NIEUWSPAGINA  in de gaten voor de laatste actualiteiten.