KNDB en who-cares slaan handen ineen

23 april: KNDB-dag wordt event

De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) en who-cares combineren dit jaar twee tradities: de Algemene Ledenvergadering van de KNDB en de uitreiking van de who-cares awards, met een gezamenlijk middagprogramma. Het event zal plaatsvinden op 23 april van dit jaar.

“Wij organiseren elk voorjaar de jaarvergadering van de KNDB”, vertelt Nicole Hoetjes. Aan die vergadering, die puur voor de leden bestemd is, koppelen we doorgaans een inhoudelijk programma dat voor een breder publiek toegankelijk is. Afgelopen jaar haakte who-cares daar op aan met de uitreiking van hun KOMETEN en METEOREN awards. Omdat leveranciers en drogisten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zullen who-cares en KNDB het middagprogramma samen invullen.”

Marktplein

Het event dat beide partijen opzetten omvat een besloten jaarvergadering van de KNDB met parallel daaraan de uitreiking van de who-cares awards, en aansluitend een gezamenlijk inhoudelijk programma. Daarna kunnen door deze opzet, die ook een marktplein met standjes omvat, retail en industrie met elkaar net-werken, zowel in de formele als de informele sfeer.

Bewegen

Het inhoudelijke programma combineert een luchtige quiz met een serieuze forumdiscussie. Tijdens die forumdiscussie staat het woord ‘bewegen’ centraal. Waarom?

“Het vak van drogist staat niet stil, en heeft ook nooit stilgestaan: als geen andere branche weet de drogist mee te gaan met zijn tijd en nieuwe uitdagingen op te pakken die kansen bieden voor de toekomst”, zegt hoofdredacteur van who-cares Antal Giesbers. “Omdat de branche nu weer midden in zo’n transitie zit, die mogelijk leidt naar een drogist als adviseur en partner in leefstijlkeuzes van de consument, is het goed om met de branche inzicht te krijgen in: wat betekent dat, welke kansen en bedreigingen zien we, en hoe kunnen we dat doel bereiken?”

Blik in toekomst

“Daarbij kijken we zowel van binnen uit naar de branche als vanaf daarbuiten naar het onderwerp”, vult voorzitter van de KNDB Marinus van Loon aan. “We willen namelijk niet alleen leren van best practices in de drogisterijwereld, maar ook van de inzichten van andere partijen in de zorgketen. Hiermee bieden we drogisten een blik in de toekomst, en reiken we handvatten aan om in die toekomst succesvol te zijn.”

Save the date

Het KNDB/who-cares event vindt plaats op 23 april; het programma begint om half 2 en eindigt om 18:00 uur met een diner. Meer informatie volgt.