KNDB biedt leden nieuwe tools aan

Zo is er nu een PERSOONLIJKE KEURING MET LOOPBAAN APK. Deze is ontwikkeld voor medewerkers in de drogisterijbranche. De gedachte erachter: omdat werk zoveel voor een mens kan betekenen, is het belangrijk dat een medewerker goed op zijn plek zit. Wat heeft hij te bieden, waar komt hij tot zijn recht, wat motiveert hem en hoe blijft hij ook in de toekomst succesvol aan het werk? Voor iedereen die werkt, is het goed om af en toe eens de balans op te maken. De Loopbaan APK is een test naar inzetbaarheid en wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan alle werknemers binnen de drogisterijbranche. Het is een initiatief van de gezamenlijke werkgevers- en werknemersorganisaties binnen de drogisterijbranche, met dank aan de productontwikkeling van stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen. Deze test kan HIER uitgevoerd worden.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Persoonsgegevens

_x000D_
_x000D_

Daarnaast biedt de KNDB zijn leden kosteloos de AVG-tool aan. Dit betreft de Algemene Verordening Gegevensbescherming, een nieuwe wetgeving die per 25 mei 2018 in werking treedt om persoonsgegevens beter te beschermen. Deze verordening is relevant voor alle bedrijven die persoonsgegevens verwerken (personeelsadministratie of klantgegevens).

_x000D_
_x000D_

Persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee natuurlijke personen zonder veel moeite kunnen worden geïdentificeerd. Het doel van de AVG is om privacy beter te beschermen. Bedrijven die persoonsgegevens verwerken – verzamelen, bewaren, gebruiken – krijgen meer verplichtingen. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn bijv. emailadressen, geboortedata en bestelhistorie bij klanten en bankgegevens, burgerlijke staat, cv’s en ziekmeldingen bij medewerkers.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Stappenplan

_x000D_
_x000D_

KNDB biedt zijn leden de door Vakcentrum ontwikkelde online tool voor ondernemers aan. In deze tool worden stapsgewijs alle onderwerpen binnen de AVG behandeld. Ondernemers volgen het ‘Stappenplan voor MKB’ met per stap een uitlegvideo, de noodzakelijke documenten (waaronder een model verwerkersovereenkomst en een model privacybeleid) en checklists om de nodige inventarisaties te doen. Door het doorlopen van de tool wordt gewerkt aan een AVG-beleid conform de wettelijke verplichtingen.

_x000D_
_x000D_

Aangesloten KNDB-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van deze tool.

_x000D_
_x000D_

KNDB raadt aan om op tijd te starten, want 25 mei nadert snel.

_x000D_