Jos Jongstra directeur nieuw retailblok

De aanstelling van Jongstra is in wezen een logische: D.I.O. draait in tegenstelling tot DA goed, dus zal moedermaatschappij Mosadex kiezen voor dit winnende team. In een brief aan de ondernemers schrijft Jongstra over het samengaan van DA, D.I.O en Holland Pharma: ”Wij zijn al jaren op zoek naar mogelijkheden om een sterk front te vormen van zelfstandige drogisten als tegenwicht voor de ketendrogisten supermarkten, Action-achtige en webwinkels. (…) Daarvoor zochten we allereerst een kapitaalkrachtige partij die bereid is om nu en in de toekomst te investeren in het zelfstandige kanaal, maar ons tegelijkertijd wel ons werk wil laten doen. Die hebben we gevonden in Mosadex, een kapitaalkrachtige onderneming die gewend is met zelfstandige ondernemers om te gaan, in hun geval apothekers.”

DE FACO-MANIER

”Daarnaast zochten we mogelijkheden om een grote stap voorwaarts te maken in aantal winkels. (…) Ten slotte wilde we leren van de ervaringen van de afgelopen jaren bij DA en bij DIO.  (…) Daaruit is de conclusie getrokken dat we dat op de “FACO-manier” moeten doen. Einddoel is te komen tot een sterke organisatie voor de zelfstandige drogist, waarin alle huidige D.I.O. en DA ondernemers, en hopelijk ook nog vele anderen, hun plek kunnen vinden. Waarin ikzelf, de directie en staf van FACO een belangrijke rol krijgen, mede om te zorgen dat de wijze waarop we bij FACO gewend zijn de dingen te doen ook blijft gehandhaafd.

ONDERTROUW

In samenwerking met de nieuwe “zus” Holland Pharma moet de nieuwe gebundelde organisatie stappen gaan zetten om tot een krachtig front van zelfstandige drogisten te komen. (…) Over bovenstaande is inmiddels door FACO en Holland-Pharma/Mosadex een intentie overeenkomst gesloten. Het is dus nog niet beklonken, maar we zijn al wel in ondertrouw.”