Jan Bouwman weg bij Holland Pharma

Bericht bereikt ons dat Jan Bouwman, pakweg een kwart eeuw actief voor Holland Pharma, afscheid heeft genomen. Dit is aan leden een leveranciers per brief meegedeeld. Volgens de Kamer van Koophandel is Bouwman per 15 juli als bestuurder uit functie getreden. Zijn taken zijn overgenomen door algemeen directeur Ruud van Munster van NDS. De achtergrond van Bouwmans vertrek is ons niet bekend. 

Bouwman kwam in 1998 bij Holland Pharma in dienst als directeur, met de intentie dit een paar jaar te doen. In 2020 bestond Holland Pharma 50 jaar, maar de viering van dat jubileum werd vanwege Covid doorgeschoven; een persoonlijk jubileum voor Bouwman zelf zou in 2025 zijn, want dan had hij exact 25 jaar aan het roer van de groothandel gestaan. 

“Sinds 1998 hoort Holland Pharma bij Mosadex Groep”, zegt Bouwman in een artikel van Mosadex, “wij waren de eerste samenwerkingspartner. Toen 20 personeelsleden in dienst, nu zijn dit er 450. Om maar een vergelijking te maken hoeveel er veranderd is.”

Familie

Bouwman noemde in dat artikel Holland Pharma ‘een soort grote familie’: “Je ziet een bedrijf opgroeien, het voelt als ons kindje. Steeds gebeurt er weer iets nieuws, dat maakt het spannend en houdt mensen bij ons. Soms zelfs enkele generaties. Een moeder begint bij ons en na een tijdje start ook zoonlief, dat is een mooie ontwikkeling. We maken veel met elkaar mee als een soort grote familie.”

De taken van Bouwman zijn overgenomen door Ruud van Munster, algemeen directeur van NDS. Dit heeft Van Munster ons per whatsapp-bericht bevestigd.