Innovatieprijs voor D.I.O. (en Coop en Read Shop)

Eerder al openden FACO en The Read Shop gezamenlijk zeven combinatiewinkels, maar deze verniuwende aanpak ging nog een stap verder met het betrekken van Coop in de samenwerking. Daarom gaat de prijs gaat naar de integratie van die drie formules in één winkel. Deze prijs wil aandacht geven aan franchiseformules die een uitmuntende prestatie lever(d)en op het gebied van innovatie.

Volgens de NFV vormt de winnende combinatie “een unieke samenwerking waarbij iedere formule in een andere branche actief is. Via een shop-in-shop concept spelen ze met een breed assortiment in op de veranderende retailmarkt. Door de unieke samenwerking van de drie formules wordt er met landelijke slagkracht en lokale relevantie invulling gegeven aan een maatschappelijk thema: het behouden, vergroten of creëren van leefbaarheid in kleinere kernen.”

VERDERE UITBREIDING

De pilot van die combinatiewinkel opende mei 2014 in Nijverdal, nu breiden de organisaties de samenwerking verder uit: de Coop supermarkten in Meijel en Musselkanaal hebben begin maart 2015 een aanvulling gekregen met een shop-in-shop van The Read Shop en D.I.O. Drogisterij. In de toekomst wordt de samenwerking tussen de drie formules verder geïntensiveerd. In ieder geval zullen naar verwachting nog twee Coop Supermarkten worden voorzien van het shop-in-shopconcept. Maar ook de combinatie van D.I.O en The Read Shop (dus zonder COOP) zal verder uitgebreid worden, zeggen de beide organisaties.