“Ik kom niet binnen als iemand die de klus wel even zal klaren”

Vanochtend is aan DA-ondernemers bekendgemaakt dat Walborgh Kieskamp, oud-directeur van Biohorma, per 1 november de nieuwe directeur van de DA-formule wordt. Hij is een oude bekende, die vanuit zijn rol als directeur bij Biohorma ook liet zien hart te hebben voor ondernemers. Zo werd al enkele malen de KNDB-ledendag bij Biohorma georganiseerd.

_x000D_
_x000D_

Kieskamp wist in zijn periode bij Biohorma dat bedrijf weer goed op de rails te zetten. “Natuurlijk zijn resultaten behaald in het verleden geen garantie voor de toekomst”, reageert hij desgevraagd, “maar voor mij is dat wel weer de uitdaging bij DA. Dat gezegd: ik vind dat ik nog veel te weinig weet over wat er gebeuren moet bij DA. Ik kom daar echt niet binnen met het gevoel dat ik dat varkentje wel eens even zal wassen, integendeel: ik wil vooral met de mensen intern en de ondernemers praten om te horen hoe zij hier tegen aankijken, en op basis daarvan mijn beeld bepalen.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Commerciële opdracht

_x000D_
_x000D_

NDS stelt dat Kieskamp de duidelijke commerciële opdracht heeft: hij moet de DA-formule “commercieel versterken”. Wat dat concreet inhoudt, daar kan Kieskamp, verwijzend naar het citaat hierboven, nog niets over zeggen. Een eerste uitdaging daarbij zal ongetwijfeld zijn om daartoe alle neuzen weer echt dezelfde kant op te krijgen. Dat heeft Henk Castelijns met zijn kernteam al in gang gezet, maar dat stokje zal Kieskamp nu waarschijnlijk gaan overnemen.  

_x000D_
_x000D_

Een andere belangrijke uitdaging is de voorgenomen concentratie van NDS, D.I.O. en Holland Pharma. Zoals bekend heeft de ACM dit nog in onderzoek.

_x000D_
_x000D_

“Ondanks dat gaat de formule met volle kracht vooruit”, aldus Kieskamp. “Zo is de leveringsgraad in samenwerking met Holland Pharma hoger dan ooit. En we hebben grote ambities.”

_x000D_
_x000D_

Kieskamp heeft duidelijk een commerciële taak. Maar gaat hij het beleid daartoe grondig aanscherpen? Desgevraagd zegt Kieskamp dat zijn aanstelling niet direct leidt tot een herziening van het huidige beleid. “NDS/DA zet dan ook stappen naar voren en die trend wil ik voortzetten. Mensen die zich bijvoorbeeld afvragen of mijn aanstelling roet in het eten gooit van de fusieplannen, hebben het mis. Onze ambities zijn groot, maar ook koersvast.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Henk Castelijns, die als ad-interimdirecteur bij NDS fungeert, verdwijnt hierbij overigens niet uit beeld: hij blijft als algemeen directeur bij NDS vooralsnog actief betrokken bij de organisatie.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Foto: Jan Willem Houweling

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_