Gratis sessies DID

Bij werkgeluk gaat het om een werkomgeving waar je met plezier en gemotiveerd naartoe gaat, waar het fijn samenwerken is, waar je het gevoel hebt dat jouw bijdrage zinvol is en er echt naar je wordt geluisterd. Werkgeluk draagt bij aan het algemene geluksgevoel van mensen en daarmee aan hun duurzame inzetbaarheid. Hoe kun je als ondernemer daaraan bijdragen? Met stip op 1: écht in gesprek gaan met je medewerkers. Hoe gaat het met ze, wat vinden ze leuk aan hun werk en wat niet, wat zouden ze willen en hoe kun je hen daarbij ondersteunen? Soms gaat het om kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Maar ook als er lastige kwesties zijn, helpt het om met je medewerkers in gesprek te gaan en blijven.

Gratis sparren en teamsessies

Stichting DID kan je daarbij op verschillende manieren ondersteunen. Je kunt altijd contact opnemen met DID-adviseur Jantien Meeuwsen om te sparren over hoe je een gesprek kunt aanpakken. Jantien heeft jarenlang eigen drogisterijen gehad en weet als geen ander hoe het er in de winkel aan toe gaat. Ze staat je graag bij met raad en daad – en dat kost je niets. Een andere mogelijkheid van DID is een gratis teamsessie op een tijdstip dat voor jullie handig uitkomt. Tijdens de workshop gaan jij en je medewerkers via leuke, luchtige oefeningen actief in gesprek over motivatie, vitaliteit, werkgeluk en verantwoordelijkheid nemen. Wat gaat er goed in de winkel en in de onderlinge samenwerking, wat kan er nog beter? Maar ook: wat verandert er bij klanten en hoe kunnen jullie daar samen goed op inspelen? Jullie zijn immers samen verantwoordelijk voor een goed draaiende winkel met een fijne werksfeer en prettige samenwerking. Veel collega-ondernemers gingen je al voor en zijn erg enthousiast over de uitkomsten. Misschien een goed voornemen voor de Week van het Werkgeluk?

Oplossingen en ondersteuning

Stichting DID biedt een breed scala aan oplossingen en ondersteuning op het gebied van duurzame inzetbaarheid en verzuim voor jou en je medewerkers. De regelingen en tools zijn gratis of bieden je een financiële tegemoetkoming. Bekijk alle mogelijkheden op de website (www.stichtingDID.nl) of bel met DID-adviseur Jantien Meeuwsen via 06 – 41 78 84 94. Je kunt Jantien mailen via jantien.meeuwsen@stichtingDID.nl.