‘Glasheldere formule leidt tot succes’

PK Benelux ontwikkelt en positioneert producten op de nationale en internationale gezondheidsmarkt, vertelt product manager Karlijjn Gerrits. “We zijn vooral bekend van het merk Lucovitaal, met de slogan ‘Krachtig & Goedkoop!'”

Het assortiment van Lucovitaal omvat onder meer vitamines, supplementen, sport- en functionele voeding, huidverzorging en relaxproducten. “Een op de vier huishoudens in Nederland gebruikt ten minste één, maar vaak meerdere producten van Lucovitaal”, zegt Gerrits trots. “Lucovitaal is veelvuldig verkrijgbaar in vrijwel alle drogisterijen, gezondheidswinkels en supermarkten, en heeft zich daarmee bewezen binnen de branche. Daarnaast zijn alle producten van Lucovitaal verkrijgbaar via de website, en met name dat heeft zich de laatste jaren, en met name het afgelopen jaar, enorm ontwikkeld.”

Lucovitaal sleepte dit jaar maar liefst vier awards in de wacht:

* METEOOR 1 Award voor het beste afzetgemiddelde van Lucovitaal Super Vitamine C1000 Capsule

* METEOOR 3 Award voor het beste omzetgemiddelde van Lucovitaal Haar Vitamines Gums

* KOMEET 2 Award voor de sterke omzetgroei van het merk Lucovitaal

* KOMEET 3 Award voor de sterke afzetgroei van het merk Lucovitaal.

Daarnaast waren er accolades voor de introducties Super Resveratrol 100 mg capsule, Glucosamine Chondroïtine MSM tablet, Processierups Huiduitslag Schuim, Multi+ A-Z gums en Haar Vitamines Gums.

Haar Vitamines

Lucovitaal Haar Vitamines gummies is geïntroduceerd in maart 2020. “De gums spelen goed in op de consumentenbehoefte om heerlijke kauwbare vitamines binnen te krijgen”, zegt Gerrits. “Biotine en Zink dragen bij aan een normale haargroei en zorgen mede voor het behoud van glanzend haar. De gummies zijn ook nog eens 100% suikervrij én vegetarisch. Op deze manier wordt het nog aantrekkelijker om je dagelijkse portie vitamines binnen te krijgen. Ook voor kinderen en ouderen. Een absolute innovatie op het schap!”

Vitamine C

Lucovitaal Vitamine C 1000 mg capsules is geïntroduceerd in maart 2020. “Met deze introductie speelt Lucovitaal perfect in op de toegenomen vraag naar Vitamine C”, aldus Gerrits. “Deze capsules zijn 100% vegan en zelfs gemakkelijk open te maken voor mensen die moeilijk kunnen slikken. En het geeft een flinke energie boost: Vitamine C draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en zorgt mede voor een goede weerstand.”

“Onze filosofie: Lucovitaal garandeert al sinds 1989 elke dag met vol enthousiasme en met volledige betrokkenheid de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs.”

De uitreiking van de awards kun je zien op deze vlog.